Sergio Ramos väravat tähistamas. Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
24. märts 2019, 10:49

EM-VALIKSARI: Hispaania ning Itaalia alustasid suurturniiri pileti lunastamist edukalt

Hispaania jalgpallikoondis alustas 2020. aasta EM-valiksarja napi 2:1 võiduga Norra üle. Samas grupis tundsid võidurõõmu veel Rootsi ja Malta. 

Hispaanlastele sangariks tõusis Madridi Reali kapten Sergio Ramos, kes realiseeris 71. minutil Alvaro Morata poolt teenitud 11meetri karistuslöögi. Kõigest kuus minutit varem oli Joshua King penaltist neutraliseerinud Rodrigo 16. minuti avavärava. 

Teistes F-grupi mängudes alistas Rootsi 2:1 Rumeenia ning Malta oli vaatamata punasele kaardile sama skooriga parem Fääri saartest. Sealjuures jätsid Fäärid mängus realiseerimata ka veel penalti. 

F-grupi tabeliseis:

Võidukalt algas uus valiksari ka Itaalia jaoks, kes oli koduväljakul 2:0 parem Soomest. Saapamaa väravad kanti Nicolo Barella ning Moise Keani nimele. 

Samas grupis nautis 2:0 võidurõõmu ka Kreeka, kes alistas Liechtensteini. Bosnia ja Hertsegoviina oli samal ajal 2:1 parem Armeeniast

J-grupi tabeliseis:

Vast kõige tasavägisemaks peetavas E-grupis alustasid võidukalt Šveits ja Iirimaa. Šveitslased olid Steven Zuberi ja Denis Zakaria väravate toel 2:0 üle Gruusiast. Iirimaa alistas samal ajal Eesti jalgpallikoondise järgmise vastase Gibraltari 1:0.