Ingvild Flugstad Östberg.Foto: LISI NIESNER/Reuters
Talisport
24. märts 2019, 17:33

Murdmaasuusatamise MK-sari sai uue üldvõitja, mõlemad tiitlid läksid Norrasse

Murdmaasuusanaiste jaoks on tänavune hooaeg lõppenud, Quebeci jälitussõidu võitis rootslanna Stina Nilsson, kui üldarvestuses krooniti tšempioniks täna kolmandana lõpetanud Ingvild Flugstad Östberg.

Hooaja viimane etapp, Kanadas peetud minituur lõppes naiste jaoks 10 km vabatehnikastiilis jälitussõiduga. Rootslanna Nilsson väljavõideldud 33sekundilist edu käest ei andnudki ning edestas [49 sekundit hiljem] startinud Therese Johaugi 12,9 sekundiga. Kolmandaks jäi Johaugile koha loovutanud Östberg (+15,1). 

Viimasele oli kolmas koht aga piisav, et elu esimene MK-sarja üldarvestuse tiitel kindlustada. Ühtekokku kogus viis etappi võitnud norralanna 1654 punkti ning edestas teiseks tulnud Natalja Neprjajevat 223 silmaga. Kolmandana lõpetas tagasitulekuhooaja teinud Johaug (1322 punkti). 

Meeste jälitussõidus läks võistlus üsna põnevaks. Lähikonkurentide ees enam kui 50sekundilise eduga 15 km rajale pääsenud Johannes Hösflot Kläbo lasi Alex Harvey ja Aleksander Bolšunovil end kinni püüda ning umbes pool distantsist sõideti kolmekesi koos. 

Otsustavatel hetkedel oli aga norralasel kõige värskem jalg ning finišis edestas ta Harveyt ja Bolšunovi vastavalt 2,8 ja 2,9 sekundiga. Ühtlasi krooniti Kläbo teist aastat järjest MK-sarja üldvõitjaks.

Võistluse järel tunnistas norralane, et lasi konkurendid meelega järgi, sest tugevas tuules oli üksi raske sõita.

Kusjuures mängis Kläbo tulega, sest kui Bolšunov teda täna edestanuks, läinuks MK-sarja tiitel neist viimasele. Lõpuks jäi kahe mehe vahe täpselt 100 punkti, kolmanda koha sai Sjur Röthe, kes jäi esimestest enam kui 600 silma kaugusele. 

Quebeci minituuril tegi kaasa ka Alvar Johannes Alev, kes lõpetas jälitussõidu 63. kohal. Kaotust Kläbole kogunes 8.00,3.