Urmas Sõõrumaa.Foto: Teet Malsroos
Spordiblogi
25. märts 2019, 00:05

Pluss, miinus, ennustus | Sõõrumaa kentsakas avaldus võis teha Eesti spordile head

Õhtulehe sporditoimetus vaatab tagasi möödunud nädala sündmustele ja teeb kiire ettevaate ka tulevikku. Selline on meie 25. märtsi valik.

Möödunud nädala pluss

Eesti võrkpallikoondislased Renee Teppan ja Oliver Venno on Euroopa klubisarjades kõrges mängus. 25aastane Teppan kordas kolmapäeva õhtul Eesti võrkpalli ajalugu. Temast sai teine eestlane, kes jõudnud Meistrite liigas nelja parema sekka. Üheksa aastat tagasi sai Bledi ACHi ridades sellega hakkama Venno. Seljavigastusega hädas olev Teppan sai otsustavas poolfinaalkohtumises platsile episoodiliselt ja tõi kaks punkti, aga Belchatowi Skra (Poola) suutis kokkuvõttes siiski Peterburi Zeniidist (Venemaa) parem olla. Poolfinaalis kohtutakse Itaalia tiimi Civitanovaga.

Renee Teppan (nr 3). Foto: skra.pl

28aastane Venno heitleb koos Istanbuli Galatasarayga (Türgi) tugevuselt teise eurosarja, CEV Cupi, finaalis Trentinoga (Itaalia). Avamäng kaotati 0:3, aga Venno oli 14 punktiga oma tööandja resultatiivseim.

Möödunud nädala miinus

Eesti olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa kirjutas Postimehes avaldatud arvamusloos, et on Mati Alaverile ja Andrus Veerpalule unustamatute elamuste pakkumise eest tänulik. Eesti sport puhastub Sõõrumaa arvates kõige lihtsamini sel moel, et unustame pahateod ära ja anname andeks. Kahjuks on unustamine ja õppimine vastandlike tähendustega.

Alaveri ja Veerpalu kritiseerijate eesmärk pole olnud kunagisi suusaheeroseid võlla ajada, aga Eesti tippspordis pole neil enam kohta. Eriti Alaveril. Õhus on ka võimalus, et Sõõrumaa kentsakad avaldused sillutavad teed uue EOK presidendi suunas. Nii et nädala miinusest võib pikapeale saada pluss.

Tuleva nädala ennustus

25

protsenti on tõenäosus, et Ott Tänak võidab Korsika ralli. Tänak ja kaardiugeja Martin Järveoja alustavad asfaldikilomeetrite mõõtmist MM-sarja üldliidrina ja erinevalt kruusast annab esimesena startimine eelise. Suurimaks favoriidiks on siiski teisena rajale minev MM-sarja üldliider Sebastien Ogier.

Seniste etappide põhjal on prantslasel Citroen C3 WRC roolis rohkem puhast kiirust kui mullu Ford Fiestaga ja Korsika teed peaksid Citroenile sobima. Tänak leidis mullu Korsikal Toyota Yarisega sõites hea rütmi ja ilmselt suudab ta Ogier'le kõva konkurentsi pakkuda. Aga kuuekordse maailmameistri vastu on raske panustada.

Ott Tänak. Foto: Robin Roots