Bianca Andreescu.Foto: AFP/Scanpix
Tennis
25. märts 2019, 12:27

Pettunud tennisestaar nimetas Kontaveidi tänast vastast läbi aegade suurimaks draamakuningannaks

Anett Kontaveit kohtub täna Miami turniiri kaheksandikfinaalis tenniseaasta ilmselt suurima üllataja Bianca Andreescuga, kellel on käsil kümne mängu pikkune võiduseeria. 18aastane Kanada esindaja on suurepärases hoos olnud juba mitu kuud ja tänase matši eel peavad kihlveokontorid teda kindlaks favoriidiks.

Rumeenlastest vanematega Andreescu võitis märtsi keskel elu esimese kõrgema kategooria turniiri, alistades Indian Wellsi finaalis sakslanna Angelique Kerberi (WTA 4.). Samast vastasest oli ta üle ka Miami kolmandas ringis.

Pole teada, mis Kerberit viimati vaevas, aga igatahes nimetas ta Andreescut "läbi aegade suurimaks draamakuningannaks."

"Ta ütles jah midagi, aga ma pole kindel, mida. Ma ei hakanud midagi vastu ütlema, lasen on mängul enda eest rääkida," ütles Andreescu pärast matši New York Timesile.

Võimalik, et sakslannat häiris Andreescu käitumine Indian Wellsi turniiri finaalis, kus ta palus otsustava seti ajal arstipausi. Kuigi noort Kanada tähte olid enne finaali vaevanud mitmed pisivigastused, võis Kerber arvata, et tegu oli taktikalise käiguga.

2019. aastat maailma edetabeli 152. kohalt alustanud Andreescu on nüüdseks kerkinud 24. positsioonile. Esimese profiturniiri võitis ta 2016. aastal kodumaal Gatineau's. 

Andreescu puhul võib julgelt öelda, et just Kanada on tema kodumaa, sest ta sündis Toronto lähedal Mississaugas. Seitsmeaastaselt kolis pere Rumeeniasse, aga Euroopast naasti nelja aasta pärast. 

Bianca Andreescu koos ema Maria ja koera Cocoga:

View this post on Instagram

Happy holidays <3

A post shared by Bibi (@biancaandreescu_) on

***

Kontaveidi ja Andreescu mäng algab umbes kell 19 paiku, võib-olla natuke varem, võib-olla hiljem. Miami esimesel väljakul lähevad kell 17 vastamisi bulgaarlane Grigor Dimitrov ja Austraalia esindaja Jordan Thompson.