Markko Märtin.Foto: Alar Truu
WRC
25. märts 2019, 13:40

Markko Märtin kehastub Korsika rallil Ott Tänaku abimeheks (2)

Sel nädalal Korsikal peetaval autoralli MM-sarja etapil töötavad Ott Tänaku ja Martin Järveoja esiautos ehk gravel crew's Markko Märtin ja Kuldar Sikk.

Täna Korsikale lendav Sikk ütles Õhtulehele, tema tavapärane kolleeg Martin Kangur ei saanud Vahemeres asuvale saarele töökohustuste tõttu sõita ja Märtin oli nõus appi tulema. Vähemalt esialgu on tegu ühekordse projektiga.

Markko Märtin peaks Korsika olusid tundma suurepäraselt, sest 2004. aastal suutis ta sealse MM-etapi võita. Katsed on võrreldes toonase ajaga loomulikult muutunud.

Esiautosid lubatakse MM-sarjas kasutada ainult asfaldirallidel, see luksus on vaid WRC-sarja sõitjatel. Esiauto sõidab trassi paar tundi enne iga katse algust läbi ja annab ekipaažile infot, millised olud teedel valitsevad. Esiautodel pole  lubatud üle 80 km/h sõita, aga üldjuhul ongi väike kiirus kasulik - kõik vajalik tuleb kirja saada!

Tänak alustab Korsika rallit MM-sarja liidrina. 65 punkti kogunud eestlasele järgneb Sebastien Ogier 61 punktiga, kolmandal positsioonil oleval Thierry Neuville'i on 55 silma.