Mick Schumacher.Foto: AP/Scanpix
Vormel 1
25. märts 2019, 14:55

ISA JÄLGEDES: Mick Schumacher pääseb õige pea Ferrari vormel 1 auto rooli

Seitsmekordse vormel 1 sarja maailmameistri Michael Schumacheri poeg Mick Schumacher testib Ferrari vormel 1 autot juba järgmisel nädalal, teatas portaal Autosport.

Vormel 1 tiimid jäävad pärast nädalavahetusel peetavat Bahreini GP-d naftariiki, et autosid testida. Ilmselt istub Schumacher Ferrari rooli järgmisel teisipäeval. 

Varem pole Mick Schumacher tänapäevase vormel 1 autoga sõitnud. Kaks aastat tagasi osales ta Spa rajal peetud demonstratsioonesinemisel, kus tema istumise all oli 1994. aasta Benettoni vormel, millega isa Michael tuli maailmameistriks.

Ferrari noorteakadeemia sõlmis Schumacheriga lepingu jaanuaris. Ferrari vormelitiimi juhi Mattia Binotto sõnul mängis lepingu puhul rolli tõik, et ta tunneb Schumacherit juba sünnist saati. Nimelt töötas Binotto Ferraris ka siis, kui isa Michael aastatel 2000-2004 viis järjestikust MM-tiitlit võitis.

"Tunnen teda sünnist saati ja pole kahtlustki, et Micki Ferrarisse saabumisel on emotsionaalselt eriline tähendus," ütles Binotto toona. "Kuid me valisime ta välja talendi ja professionaalsete oskuste tõttu, mis on vaatamata noorele eale väga silmapaistvad."

Võidusõitjana osaleb Mick Schumacher sel hooajal vormel 2 sarjas.