Nando De Colo pakkus Ühisliigas vinge sõu. Foto: Scanpix / TASS
Korvpall
25. märts 2019, 20:50

VIDEO | CSKA tegi marulise tagasitulekuga Kalev/Cramole suure teene (1)

Korvpalli Ühisliigas võitis Euroopa üks tugevamaid klubisid Moskva CSKA 116:110 Saraatovi Avtodori. Venemaa pealinlaste võit pole iseenesest mingi üllatus, küll on aga fantastiline see, kuidas CSKA võidu noppis.

Avtodor haaras koduväljakul ohjad ning poolajapausile mindi kümnepunktilises eduseisus. CSKA ei suutnud võõrustajate vastu kuidagi rohtu leida ning neljanda veerandaja alguses seisti silmitsi 18punktilise kaotusseisuga.

Will Clyburni, Nando De Colo ja Sergio Rodriguezi vedamisel hakkas CSKA jõudsalt vahet vähendama. 16 sekundit enne normaalaja lõppu blokeeris Kyle Hines Avtodori palluri Anton Kvitkovsihhi viske ning sellele järgnenud rünnakul lajatas Clyburn palli pealt.

Seisult 99:99 oli Saraatovi meestel võimalus kohtumine enda kasuks kallutada, ent Trae Goldeni kahepunktivise korvirõngast ei läbinud. 

Lisaajal kindlustasid CSKA-le raske võidu 41 punkti – see on Ühisliiga ajaloo kolmas tulemus – kogunud De Colo vabavisked. Sarja punktirekord kuulub Stevan Jelovaci nimele, kes kostitas Nižni Novgorodi ridades Kalev/Cramot mullu veebruaris 49 punktiga. 

Kohtumise tipphetked:

CSKA edu oli rõõmustav BC Kalev/Cramole. Ühisliigas ajaloo esimest play-off piletit jahtiv Eesti parim klubi jätkab tabelis kaheksandal kohal, mis viiks nad viimasena kohamängudele, kus astuks ülisuure tõenäosusega vastu just CSKA.

Avtodor on endiselt Cramo lähim jälitaja, ühe mängu rohkem pidanud saraatovlased on Maarjamaa tiimist kogunud ühe võidu vähem. Võrdse võitude-kaotuste suhte korral oleks tänu omavahelistele mängudele eelis aga Avtodoril.

Standings provided by Sofascore LiveScore