Johannes Thingnes Bö.Foto: Reuters/Scanpix
Talisport
26. märts 2019, 09:37

Laskesuusakuningas Bö pistis hooajaga taskusse ligi pool miljonit eurot (4)

Johannes Thingnes Bö ülekaal meeste laskesuusatamise maailmas oli tänavu mäekõrgune. Norralane võitis 25st MK-etapist koguni 16 ning poodiumile tõusis ta veel kolmel korral. See kõik tähendas aga ka kopsakat preemiat. 

Terve hooaja peale täiendas 25aastane biatleet oma kukrut 460 900 euroga. Siinkohal on tegemist puhtalt auhinnarahadega ning kõik sponsortaksid tähendavad Bö jaoks mõistagi lisatulu. 

"Kas tõesti nii palju. Ma polnud sellele varem mõelnud. See on tõesti suur summa," vahendab Norra rahvusringhääling mehe enda reaktsiooni. 

Mullu teenis norralane "kõigest" 237 250 eurot, kuid tänavusele palgatšekile aitas kaasa ka Rahvusvahelise Laskesuusaliidu otsus auhinnarahasid suurendada. 

Bö ise keskendub aga jätkuvalt sõitmisele, mitte rahanumbritele. "Ma ei mõtle sellele pea üldse. Mõnel hooajal tõepoolest õnnestub palju raha kokku kühveldada, samas kui mõni teine läheb aia taha. Raske on kontrollida palju me teenime. Sisuliselt tuleb alles hooaja lõpus numbreid hakata vaatama ning siis kas teenisin üle oma keskmise või mitte," sõnas ise oma rahaasjade eest vastutav Bö.