Anett Kontaveit. Foto: Zuma Press / Scanpix
Tennis
26. märts 2019, 11:00

Karjääris uue tähiseni jõudnud Kontaveit: mu tase on hetkel väga hea (2)

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 19.) jõudis Miami Open tenniseturniiril enda jaoks uue tähiseni. Nimelt on eestlanna esimest korda oma karjääris kõrgeima kategooria turniiril kaheksa parema seas. 

Pääsu eest veerandfinaali tuli eestlannal vastamisi minna Kanada tennisisti Bianca Andreescuga (WTA 24.). Kui eelmises kahes ringis tuli Kontaveidil võidu nimel ränka vaeva näha, siis neljandas ringis pääses ta veidikene kergemalt.

Avasetis murdis Kontaveit vastase pallingu kahel korral ning võitis avaseti 6:1. Ka teises setis asus eestlanna murdega peale, kui kanadalanna õlavigastusele viidates lõpuks loobumisvõidu andis.

Kontaveidi ja Andreescu matši tipphetked:

"Järelikult on see minu keha viis öelda, et aitab küll," sõnas Andreescu pärast matši. Rumeenia juurtega valgepalluri jaoks oli eilne kohtumine tänavuse hooaja 35, lisaks oli tal selja taga kümnemänguline võiduseeria. "Mõistagi olen pettunud, kuid see on osa spordist."

Tänu heale minekule paari kuuga maailma edetabelis ligemale 80kohase tõusu teinud Andreescut kiitis matši järel ka Kontaveit. "Tal on tänavu väga palju matše olnud. Eeldan et see kõik annab väsimusena tunda," sõnas eestlanna, kes on tänavu koos Fed Cup'iga väljakul käinud vaid 19 korral. "Tal oli imeline [kümnemänguline] võiduseeria ning austan teda seetõttu väga."

Kontaveidi ja Andreescu mängule vajutas väikese pitseri ka vihmast tingitud paus, mis ulatus pea pooleteisetunnini. Kui keeruline oli pärast sedamängu sisse elada?

"Pilved nägid kohe väljakule jalutades päris hirmuäratavad välja. Seega võib öelda, et ma isegi ootasin seda [katkestust]. Läksin pistsin midagi kerget hamba alla, vahetasin riided ära ning tulin uuesti sooja tegema," sõnas Kontaveit pärast mängu WTA kodulehele antud intervjuus. 

Päris õigeks lahinguks veerandfinaalis seega ei läinudki. Kui meenutada aga Kontaveidi eelmise ringi matše, kus eestlannal tuli nii ameeriklanna Amanda Anisimova kui ka austraallanna Ajla Tomljanoviciga heidelda kolm setti, oli "kergem" triumf vahelduseks meeldiv. 

"Mängisin tema [Andreescu] vastu õnneks väga head tennist. Mul oli turniiri alguses ju kohe kaks väga rasket matši. Mõlemad olid ääretult keerulised ning rasked lahingud ning mul on ainult hea meel, et mul õnnestus nendest võitjana välja tulla. Eriti Ajla [Tomljanovici] vastu, kus meil oli kaks tulist kiiret lõppmängu," sõnas Kontaveit. 

"Enda jaoks mängisin suurepärast tennist ka juba Indian Wellsis, kus andsin Karolina Pliskovale kõva lahingu. Mu tase on hetkel väga hea ning olen rahul, kuidas viimased paar nädalat on kulgenud."

Järgmisena tuleb Kontaveidil vastamisi minna Su-wei Hsiehiga (WTA 27), kes oli 6:3, 6:7 (0), 6:2 üle endisest maailma esireketist Caroline Wozniackist (WTA 13.). 

Omavahel on valgepallurid varasemalt vastamisi läinud vaid korra. Seda 2015. aastal, mil Kontaveit oli parem 6:1, 6:3. Küll seob tennisiste üks teine ühine nimetaja - varasem ühine treener, austraallane Paul McNamee. Kontaveit treenis australlase näpunäidete järgi aastatel 2014-2015, Hsieh teeb seda aga praeguseni. 

"Naudin tegelikult väga tema mängude vaatamist. Ta varieerib oma mängu hästi palju ning seda on lõbus vaadata," sõnas Kontaveit oma endise treeningkaaslase kohta. "Tal on väga hästi läinud. Tema vastu on keeruline oma rütmi leida. Igal juhul pean hästi mängima, et edasi pääseda."

Kontaveidi ja Hsiehi veerandfinaalmatš algab teisipäeva õhtul Eesti aja järgi orienteeruvalt kell 20.00. Duelli võitja läheb poolfinaalis vastamisi kas Petra Kvitova (WTA 2.) või Ashleigh Bartyga (WTA 11).