Conor McGregor. Foto: Reuters/Scanpix
Võitlussport
26. märts 2019, 10:29

ŠOKK! Conor McGregor tõmbas sportlaskarjäärile joone alla (4)

Iirlasest vabavõitleja Conor McGregor on otsustanud oma MMA-karjäärile joone alla tõmmata. 

"Hei, sõbrad, kiire teadaanne teile. Olen otsustanud tänasega taanduda alast, mida teatakse ametlikult kui vabavõitlus. Soovin kõikidele oma kolleegidele tulevikus edu. Nüüd liitun kõikide oma vanade kamraadidega ning hakkan samuti pensionipõlve nautima," säutsus iirlane Twitteris. 

Omaette küsimus on, kui tõsiselt McGregori teadaandesse suhtuda tuleb, kuna 30aastane iirlane on varemgi oma võitlejakarjäärile joone alla tõmmanud, seda 2016. aastal, ent seejärel ikkagi taas ringi naasnud. 

Viimati käis McGregor võitluspuuris mullu oktoobris, kui kaotas kurikuulsas matšis Habib Nurmagomedovile. Võitluse järel puhkes aga suur kaklus, milles osalesid ka McGregor ning Nurmagomedov ise. Dagestani võitlejale määrati kähmluse eest üheksakuune, iirlasele aga kuuekuune võistluskeeld. 

Kümme aastat tagasi professionaalsesse MMA-maailma sukeldunud McGregor jõudis oma vabavõitleja karjääri jooksul pidada 25 kohtumist, millest iirlane võitis 21. 

Korra, 2017. aasta suvel, astus mees ka poksiringi, kui läks sõumatšis vastamisi Floyd Mayweatheriga. Too üritus lõppes iirlase jaoks aga tehnilise knock-out'iga. 

Küll kuulub McGregori nimele mitmeid rekordeid. Näiteks on tema nimel läbi aegade kiireim UFC meistrivöö tiitlimatš. 2015. aasta detsembris kulus iirlasel Jose Aldo põrandale löömiseks 13 sekundit. 

Enne MMA-d tegeled mees pikalt Brasiilia Jiu-Jitsuga, kus tal on pruun vöö.