Rootsi koondis. Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
26. märts 2019, 16:19

Sotsiaalmeedias koondislasi ähvardanud fännid visati politseile pureda (1)

Rootsi jalgpallikoondis peab tänaõhtuses EM-valikmängus Norra vastu hakkama saama ilma kahe võtmemängijata. Peatreener Janne Andersson ei saa seekord arvestada Emil Forsbergi ega Victor Lindelöfiga. 

Forsberg aitas Rootsil laupäeval seljatada Rumeenia, kuid vigastas ennast tolles kohtumises taas. 2:1 võidumängus ka 68. minutil välja vahetatud RB Leipzigi ääremängija lahkus kohe järgmisel päeval koondise juurest. Kuigi esiti spekuleeriti meedias ka võimalikust tülist peatreeneriga, sumbusid need jutud kärmelt.

Juba eelmise nädala alguses "isiklikel põhjustel" koondisekutsele ära öelnud Lindelöfi põhjus oli aga veelgi mõistetavam. Nimelt sai Manchester Unitedi keskkaitsja esmaspäeva õhtul isaks. 

View this post on Instagram

Livet ropade.

A post shared by Victor Lindelöf (@victorlindelof) on

Paraku polnud need põhjused kõigi jaoks arusaadavad ning mitmed inimesed tegid jalgpalluritele sotsiaalmeedias konkreetseid ähvardusi. Sõnavalang läks nii suureks, et Rootsi jalgpallikoondise ametnikel ei jäänud muud üle, kui olukorrast ka politseid informeerida.  

"Oleme kursis, et meie mängijad sattusid vihakõne ning ähvarduste osaliseks," kinnitas väljaandele Aftonbladet ka Rootsi jalgpallikoondise turvapealik Martin Fredman. 

"Kõik algas, kui Vigge [Victor Lindelöf] koondisekutsest loobus. Suhtume ähvardustesse täie tõsisusega," sõnas Fredman, kelle sõnul tuli ähvardusi ka jalgpalliliidu aadressil.

Rootsi politsei pressiesindaja sõnul on nemad olukorrast teadlikud ning hetkel toimub asja edasine uurimine.