Anett Kontaveit.Foto: Nikku/Xinhua via ZUMA Wire
Tennis
27. märts 2019, 00:08

Anett Kontaveit võidu pandist: pidin eelkõige endaga toime tulema (1)

Miami tenniseturniiril poolfinaali jõudnud Anett Kontaveit tunnistas pärast rasket matši, et ta oli liimist lahti, kuid suutis lõpuni võidelda. 

"Mäng käis väga üles-alla. Olin kohe algusest peale kuidagi väga närviline," võttis Kontaveit telefonivestluses Eesti ajakirjanikega kohtumise Su-Wei Hsiehiga kokku.

"Ma ei tundud ennast kõige kindlamalt. Teises setis leidsin oma mängu natuke paremini ja kolmandas sain ka lõpuks käima. Aga olen superõnnelik, et suutsin lõpuks viimased geimid hästi mängida ja enda poole pöörata."

Millest närvilisus tekkis, ei oska Eesti esireket täpselt öelda. Ta tunnistab, et võib-olla sügaval alateadvuses pani pinge peale tõik, et nõnda suurel turniiril pole ta kunagi nii kaugele jõudnud. 

Kuigi Kontaveit tunnustab ka vastast, usub ta, et peamiselt pidas ta võitlust iseendaga. "Suutsin kuidagi endasse lõpuni uskuda. Tundsingi, et mul oli eelkõige endaga vaja toime tulla," arutles ta. 

Ühe tähtsa tegurina toob Kontaveit välja ka oma treeneri Nigel Searsi, kes veerandfinaalmatšis mitmel puhul ergutamas ja aitamas käis.

"Muidugi ta aitab mind. Ta ongi väga toetav, samas trennides nõudlik. Tunnen, et koostöö sobib hästi. Väljakul mõjub ta rahustavalt ja positiivselt. Tihtipeale, kui olen kaotusseisus või raskes olukorras, usun tänu temale endasse rohkem," rääkis Kontaveit oma juhendajast. 

Kontaveit saab poolfinaali vastase paarist Petra Kvitova (WTA 2.) ja Ashleigh Barty (WTA 11.). Kumbagi eelistada ta ei oska. 

Küll aga kinnitab eestlanna, et kuigi pikk turniir on seljataga, tunneb ta end füüsiliselt igati hästi: "Ma ei tunne, et oleksin kuidagi väga väsinud, olen päris värske. Usun, et olen poolfinaaliks valmis."