Eesti võiduvärava autor Konstantin Vassiljev.Foto: Martin Ahven
Jalgpall
26. märts 2019, 23:35

Vassiljevi karistuslöök alistas Gibraltari, kohtunik röövis vastastelt viigivärava (3)

Meeste jalgpallikoondis jätkas aastat maavõistlusega Gibraltaril, kus alistati tulemusega 1:0 kohaliku esindus.

Võiduvärava lõi 53. minutil otse karistuslöögist Konstantin Vassiljev, kes skooris Eesti eest viimati 2017. aasta märtsis Horvaatia vastu. See oli tema koondisekarjääri 24. tabamus.

 
 
 
View this post on Instagram

Kostjaaaa! 1:0! 💙🇪🇪 #eestikoondis #südamejapalliga Fotod: Jana Pipar

A post shared by Eesti jalgpall (@eestijalgpall) on


Tegelikult lõi palli 83. minutil väravasse ka gibraltarlane Reece Styche, kuid telekordus näitas, et äärekohtunik fikseeris talle eksklikult suluseisu. Eestil vedas. Väga. Juba teist korda selles matšis.

Esimest korda soosis õnn meid kohtumise 7. minutil, kui väravavaht Mihkel Aksalu sõitis väljaspool karistusala sisse temaga silmitsi tormanud vastasele, aga pääses punasest kaardist. Järgnenud karistuslöögi virutas Liam Walker latti.

Kaks korda tabas avapoolajal värava põikpuud ka Eesti. Esmalt Mark Oliver Roosnupp nurgalöögi järel peaga, pisut hiljem Sergei Zenjov vasaku jalaga 20 meetrilt. 

Olgugi et Eesti võitis, jagub peatreener Martin Reimil mõtteainet kõvasti, sest meie kaitsemängus oli (väga) palju ebakindlaid momente, mis võimaldasid Gibraltaril korduvalt ohtlikke olukordi luua. Säärasest ülekaalust nagu eelmises valiktsüklis (6:0 ja 4:0 võidud meile) oli asi kaugel nagu seekordne mängupaik Tallinnast.

Negatiivsele poolele läheb ka paremkaitsja Gert Kamsi vigastus avapoolaja lõpus. Trauma tõsidus pole praegu teada.

Võrreldes Põhja-Iirimaa mänguga oli meil algkooseisus seitse uut meest: Aksalu, vasakkaitsja Dmitri Kruglov, keskpoolkaitsjad Brent Lepistu ja Konstantin Vassiljev, ääremängijad Roosnupp ja Zenjov ning tipuründaja Rauno Sappinen. Viiese kaitseliini asemel kasutas Reim seekord neljamehelist tagalat.

 
 
 
View this post on Instagram

Võitle, Eesti, võitle! 💙🇪🇪 #eestikoondis #südamejapalliga Foto: Jana Pipar

A post shared by Eesti jalgpall (@eestijalgpall) on

Eesti ja Gibraltari jalgpallikoondised on madistanud viis korda, millest neli on võitnud Eesti ning korra lõppes matš 1:1 viigiga. Üldine väravate vahe on meie poolt vaadatuna 14:1.