Sebastien Loeb.Foto: JP PARIENTE/SIPA
WRC
27. märts 2019, 12:24

MEENUTUS: Sebastien Loeb sai 14 aastat tagasi Korsikal hakkama imega, kuidas läheb tänavu?

Autoralli MM-sari jätkub sel nädalavahetusel Korsika asfaltteedel. 14 aastat tagasi näitas neil radadel imelist minekut Sebastien Loeb, kes on stardis ka tänavu. 

26. veebruaril 45. sünnipäeva tähistanud Loeb on Korsika ralli võitnud neljal korral, aastatel 2005-2008. Kusjuures neist esimesel oli toona 31aastase prantslase ülekaal mäekõrgune, ta võitis kõik kavas olnud 12 kiiruskatset. 

Nüüd on ajad veidi muutunud. Suurema osa oma karjäärist Citroeni rooli keeranud Loeb kihutab nüüd Hyundaiga. Üheksakordne maailmameister pole tänavuse ralli võidule küll peafavoriit, kuid võib kindlasti tippkonkurentsis kaarte segada. 

Praegustest tegijatest on Korsika ralli kahel korral võitnud nii Sebastien Ogier kui ka Thierry Neuville. Ott Tänakul esikoht veel puudub, mullu tuli ta teiseks.

Eestlastele on Prantsusmaal peetav ralli siiski rõõmu toonud, 2004. aastal noppis esikoha Markko Märtin. 

Korsika ralli on teistest etappidest veidi erinev, katseid on vähem, kuid need on distantsilt pikad. Tänavu läbitakse kolme päeva jooksul 14 kiiruskatset. Neist esimene on kavas reedel kell 9.29 ning viimane algab pühapäeval 13.18.

Stardinimekiri (kliki pildil):