Pavel Pogrebnjak 2012. aasta EMil Venemaa koondise särgis. Foto: CHRISTOF STACHE/AFP
Jalgpall
27. märts 2019, 14:00

Venemaa jalgpallistaar: naeruväärne, et mustad meie koondises mängivad (4)

Endine Venemaa jalgpallikoondislane, kogenud ründaja Pavel Pogrebnjak sai rassismi õhutava avalduse eest karistada. 

35aastase vutimehe ajas endast välja tõik, et võõra riigi jalgpallurid, nagu näiteks Mario Fernandes ja Ariclenes da Silva Ferreira (Ari), kes on muuhulgas ka mustanahaline, esindavad Venemaa rahvuskoondist. 

"Ma ei näe sellel mingisugust mõtet. Täielik müsteerium, miks sai Ari Venemaa passi. On lausa naeruväärne, et meie koondist esindavad mustad jalgpallurid," ütles Pogrebnjak Komsomolskaja Pravdale antud intervjuus. 

Kuigi endine koondislane vabandas, siis karistusest tal pääsu polnud. Venemaa jalgpalliliit määras talle 3500 euro suuruse trahvi, lisaks sai ta tingimisi karistuse: kui ta peaks veel eksima, tuleb hooaja lõpuni platsilt eemale jääma.

Novembris 36. sünnipäeva tähistav Pogrebnjak lõpetas koondisekarjääri 2012. aastal, tema arvele jäi 33 partiid. Praegu pallib ta Jekaterinburgi meeskonnas, kuid karjääri jooksul on ta õnne proovinud ka Saksamaa ja Inglismaa kõrgliigades. 

Ründaja avaldus oli küll üsna karm, kuid Jekaterinburgi klubi president Grigori Ivanov astus mängija kaitseks välja. "Miks ta ei või oma arvamus avaldada? Usun, et enamus jalgpallurid üle maailma nõustuksid temaga," sõnas ta.