Harry Kane.Foto: PHC/Scanpix
Jalgpall
28. märts 2019, 09:31

Inglismaa jalgpallikoondise staarründaja mõtleb alavahetuse peale

Harry Kane (25) on suurepärane ründaja, maailma üks paremaid. Tulevikus võib ta vuti teise ala vastu vahetada. 

Kui staarid nagu David Beckham, Steven Gerrard ja Zlatan Ibrahimovic on läinud karjääri pikendama USA vutiliigasse MLS, siis Kane'i tõmbab teisel pool lompi üks teine spordiala. Nimelt on ta nii suur ameerika jalgpalli liiga NFL fänn, et isegi tema koerad on nimetatud mängujuhtide Tom Brady ning Russell Wilsoni järgi. 

"Ma siiralt soovin NFLis mängida," ütles ta ESPNile antud intervjuus. "See on midagi, mida sooviksin 10 või 12 aasta pärast proovida."

Ainsaks positsiooniks, kus Kane võiks läbi lüüa, on kicker ehk lööja. Inglismaa koondises 37 mänguga 22 väravat löönud mees tunnistas, et ta ei siirduks NFLi raha pärast - lööjad on ühed kõige vähem teenivad NFLi mängijad.

"Kõik on kinni soovis olla parim," ütles ta. "Isegi kui ma tõmban endale mobiilimängu, mõtlen, kas ma saaksin selles olla maailma parim? Kui sa mängid Inglismaa kõrgliigas, MMil ja siis veel NFLis, kas sind peetaks siis kõigi aegade üheks paremaks sportlaseks?"

Kane kiitis ka New England Patriotsi 41aastast mängujuhti Tom Bradyt, kes võitis tänavu oma kuuenda Super Bowli.

"Ei olnud just palju neid, kes uskusid, et temast võib nii hea mängija tulla või et ta võib üldse NFLis mängida, aga temast kujunes üks aegade paremaid. "See on mulle palju jõudu andnud, kõik on võimalik."