21aastane hollandlane Max Verstappen pakub oma agressiivse sõidustiiliga vormelimaailmas tihti kõneainet.Foto: AFP/Scanpix
Vormel 1
28. märts 2019, 16:57

Vormel 1 maailmameister: Verstappen on nartsissist

Vormel 1 maailmameister Nico Rosberg väljendas oma taskuhäälingu "Beyond Victory" viimatises episoodis uskumust, et sõnaraamatus peaks sõna "nartsissist" juures olema Max Verstappeni (21aastane Red Bulli piloot) pilt.

"Kuidas on võimalik endas mitte kahelda, kui sa teed sama viga kuus korda?" küsis Rosberg, kelle vestluspartner oli seekord Mercedese vormelitiimi boss Toto Wolff.

2016. aastal Mercedesega maailmameistriks tulnud ja viis päeva hiljem karjääri lõpetanud Rosberg jätkas: "Ja seitsmes kord proovid ikka sama asja, kuid sel korral see töötab, sest sa oled niivõrd talendikas. Kui oled talendikas, siis võib erakordne nartsissism olla võimas jõud. Vahest isegi kõige võimsam."

Wolff ei ole endise alluvaga nõus. "Maxi käitumine on pigem enesekindel, et mitte öelda liiga enesekindel. Aga ta on väga noor. On üpris selge, et eelmisel aastal Monza ringrajal, kui ta Valtteri [Bottasega] kokku põrkas, siis seal polnud piisavalt ruumi kahele vormelile. Vaatasin toda kordust alles paar päeva tagasi.

Arvan, et ta muutub aastatega küpsemaks ja saab oma raevu kontrolli alla. Kui mõtled, milline sa ise 19-20aastasena olid... Mina mäletan end väga hästi. Tema vanust tuleb arvesse võtta."