TalTech - Ogre veerandfinaal.Foto: Robin Roots
Korvpall
28. märts 2019, 20:50

FOTOD | Põnevad veerandfinaalid: TalTech teenis väikese edu, Pärnu kollitas põhiturniiri võitjat

Olybet Eesti-Läti korvpalliliiga eeldatavalt ainsa pingelise veerandfinaali avamatšis alistas TalTech kodusaalis 87:81 Ogre.

Tänavusel hooajal oli meeskondade omavaheline seis 1:1 ning võrdselt algas ka tänane kohtumine. Daugava-äärsest väikelinnast Ogrest oli kohale sõitnud umbes kümnepealine fännide seltskond, kes laulude ja trummipõrina saatel saalis mõnusa atmosfääri lõid. Vakka polnud ka TalTechi pooldajad. Päris täis ligi 1000 inimest mahutav spordihall siiski polnud. 

Avaveerandil näitas veidi ladusamat rünnakut kodumeeskond, kuid Ogre nõelas endale omaselt kolmeseid kotti, heas hoos oli mullu Valga-Valkas pallinud Edgars Lasenbergs. Initsiatiiv oli siiski kergelt TalTechi käes, kümne minuti järel juhiti 24:19. 

Seejärel muutusid aga külalised vanameister Rinalds Sirsninsi (tabas kolm esimest kaugviset) vedamisel üha enesekindlamaks ning haarasid juhtohjad. Vahe aga taas suureks ei kärisenud, poolajapausile pääses 45:43 eduseisus ikkagi TalTech.

Võõrustajad parandasid kaitsemängu ning Ogrele esialgu lihtsaid korve ei lubanud. Kuigi initsiatiiv oli TalTechi käes, ei suudetud vahet enam kui kuuele käristada, otsustavale veerandile pääsesid võõrustajad viiepunktilises eduseisus.

Kuigi TalTech sai korraks ka kaheksaga (jäigi kogu kohtumise kõige suuremaks vaheks) ette, siis Ogre ei murdunud. Külalised vastasid 11:2 vahespurdiga ning pääsesid ise juhtima. Lõpuminutid kulgesid pingelises [ja rabedas] punkt-punkti heitluses. Kord Vestmann all ja Piibeleht peal, siis jälle...

1.19 enne lõpuvilet viis Gregor Arbeti kolmene TalTechi kuuega ette. Võitjas enam kahtlust ei tekkinud, kuid laupäevase korduskohtumise eel on edasipääseja saatus endiselt lahtine. 

Kodumeeskonna poolelt tõi Toomas Raadik 22 punkti, Arbet lisas 16 ja Jaan Puidet 15 silma. Ogre parimana viskas Lasenbergs üleplatsimehena 23 punkti, Sirsnins lisas 15, kahepeal tabati üheksa kolmest. 

Märkimisväärne on ka tõik, et antud veerandfinaalpaar on ainuke, kus kõik kolm kohtunikku pole võõrustava meeskonna koduriigist. Täna mõistsid õigust kaks lätlast ja eestlane, kordusmatšis on olukord vastupidi. Põhjus lihtne: intriigi eeldatavalt rohkem kui teistest lahingutes. 

Korduskohtumine peetakse laupäeval kell 19 Ogres, poolfinaali pääseb kahe mängu kokkuvõttes rohkem punkte visanud meeskond. 

Teises tänases veerandfinaalis andis Pärnu üllatavalt südi vastupanu põhiturniiri võitnud Ventspilsile. Suvepealinlased võitsid avapoolaja kahekaga ning juhtisid ka viimase veerandaja eel. 

Kuigi Ventspils pääses otsustaval neljandikul üheksaga ette, suutis Pärnu vahe soliidsena hoida. Lõpuvile kõldes särasid tablool numbrid 80:83.

Korduskohtumine peetakse pühapäeval Ventspilsis kell 17, selle paari võitja läheb vastamisi TalTech-Ogre paremaga.