Gregor Arbet palliga. Foto: Robin Roots
Korvpall
28. märts 2019, 21:43

TalTechi peatreener veerandfinaali avamatši järel: Arbet sööb selliseid seeriaid hommikusöögiks

TalTechi meeskond teenis Eesti-Läti korvpalliliiga veerandfinaali avamatšis kodusaalis Ogre vastu 87:81 võidu. Ülikoolimeeskonna peatreener Rait Käbin ei jäänud rahule hoolealuste kaitsemänguga.

„Esimene poolaeg on mängitud, meil on +6 ees. Nüüd on vaja teisel poolajal vastu pidada, skoori vaadata oleks patt,“ kinnitas TelTechi peatreener Rait Käbin Õhtulehele, et midagi siin seerias veel tehtud pole. 

Juhendaja sõnutsi oli eesmärk skoor madalana hoida, sellega aga hakkama ei saadud. „Läks julmaks viskevõistluseks. Kahe meeskonna peale peaaegu 200 punkti, aga vähemalt publikul polnud igav,“ arutles Käbin. „Ei tea, mis võõrsil juhtuma hakkab, aga sellise kaitsega on kindlasti raske.“ 

Suures pildis jäi Käbin siiski hoolealustega rahule, 87 visatud punkti näitavad, et play-off´i vibra peale ei tulnud. "Põhimõtteliselt võrdsed meeskonnad. Põhihooajal ka omavahelised mängud 1:1. Miks nad peaksidki meist väga üle olema või meie nendest," lisas ta. 

Tänases võidus oli suur roll ka Gregor Arbetil, kes tabas neli kolmest, sealjuures väga tähtsa eelviimasel minutil, mis TalTechi kuuega ette viis. 

"Tema ajab oma asja. Kui [Eric] Schmalzi jaoks see esimene play-off, siis Gregor sööb hommikusöögiks selliseid seeriaid," muigas Käbin. 

Ogre poolelt oli heas hoos mullu Valga-Valkas mänginud Edgars Lasenbergs, kes viskas üleplatsimehena 23 punkti. Tema sõnul oli tänasel kaotusel kindel põhjus: kaitsemäng!

„Me ei pidanud kokkulepitud asjadest kinni. Käisime liiga palju kaaslasi abistamas, viskajad jäid kaare taha vabaks ja panid sisse,“ selgitas ta ning teatas enesekindlalt, et Ogre on kodusaalis võimeline vigasid parandama. „Oli alles avapoolaeg, kuus punkti pole mingisugune vahe. Paljud vastased on öelnud, et Ogres pole lihtne.“ 

Enda mängu ta üle ei tähtsustanud. Ta ütles vaid, et play-off´id ongi koht, kus hästi mängida. Lasenbergs ei salga, et mullu Eesti liigas mängimine teeb ta elu praegu lihtsamaks. 

"Muidugi on kergem. Saan oma tiimikaaslastele ja treenerile öelda, mida keegi teha oskab. Tean TalTechi mängijaid väga hästi, eriti mängujuhte. Käbini ja Schmalzi liikumised on mulle teada," jutustas tagamängija.

Tänavu on Ogre tõusnud kindlalt Läti tugevuselt kolmandaks klubiks, mis on edu saladus? 

"Mõistame üksteist väga hästi, sest oleme kõik lätlased. Treeneril on kõigiga hea klapp, suudame tema nõudmisi täita. Ta sai enda käe alla põhimõtteliselt kõik pallurid, keda soovis," rääkis Lasenbergs ning lisas, et omade meestega on võimalik mängida küll. "Kõigil on oma lugu. Mina tulen Valgast, kes ei ole sugugi mitte tipp tiim, teine mees Saksamaa kolmandast liigast ja nii edasi."