Rudy Fernandez pärast võiduviske tabamist.Foto: Kuvatõmmis/Youtube/Euroleague
Euroliiga
29. märts 2019, 00:24

VIDEO | Reali staar tabas hullumeelse võiduviske ja tegi kogu Ateena tummaks!

Korvpalli Euroliiga senise hooaja uskumatuim võiduvise sündis Ateenas, kus Madridi Reali staar Rudy Fernandez tabas koos sireeniga üliraske kolmese ja tõi Realile 74:73 võidu Ateena Panathinaikose üle.

Panathinaikos oleks võiduga kindlustanud koha veerandfinaalis ja esimese veerandaja järel juhiti lausa 32:14. Real jõudis lähemale, aga viis minutit enne lõppu oli kodumeeskond veel 71:60 ees. Viimased minutid kulgesid aga punkt-punkti heitluses.

Panathinaikose eduseisul 73:71 jäi viimane rünnak Realile. Reali mängujuht Facundo Campazzo oli juba peaaegu palli kaotamas, aga argentiinlane suutis palli toimetada Rudy Fernandezile, kes lasi palli ühe käega lendu ja viskas sisse. Kohtunikud vaatasid videot ja kinnitasid, et Fernandez mahtus aega.

Fernandezi vise:

Fernandezi arvele jäi lõpuks 13 punkti ja 5 lauapalli. 222 cm pikkune Walter Tavares viskas 14 punkti ja võttis maha 16 lauapalli, Panathinaikose poolelt viskasid Keith Langford ja Nick Calathes mõlemad 14 silma.

Siim-Sander Vene koduklubi Gran Canaria kaotas võõrsil koguni 55:90 Tel Avivi Maccabile. Gran Canaria jaoks ei tähendanud kaotus suurt midagi, sest play-off'i konkurentsist ollakse juba mõnda aega väljas. Vene viskas 15 minutiga 2 punkti ja võttis 1 lauapalli. Maccabi võit jättis Iisraeli klubi aga ellu ja neil on teoreetiline võimalus kaheksa sekka tõusta.

Ülejäänud mängud: Milano Olimpia kaotas kodus põhiturniiri liidrile 90:104, Barcelona alistas kodus 95:83 Podgorica Buducnosti.

Euroliiga tabeliseis:

Standings provided by Sofascore LiveScore