Tommi Mäkinen.Foto: McKlein/TGR WRC
WRC
29. märts 2019, 11:29

Tommi Mäkinen: keegi ei saa aru, miks Ogier Korsikal järsku nii aeglane on

Toyota rallimeeskonna juht Tommi Mäkinen ütles WRC ametlikus otseülekandes, et kahe katse järel alles kaheksandal kohal oleva Sebastien Ogier' aeglus on kummaline.

Esimesel katsel tegi Citroeniga sõitev Ogier poolspinni ja tempot võtsid maha ka lehmad, aga eriti nihu läks teine katse, kus ta kaotas liidriks tõusnud Ott Tänakule 11,7 sekundiga. Kokkuvõttes on ta eestlasest maas 21 sekundiga.

"Kõik teavad, et Ogier on siin tugev, aga järsku ta ei ole kiire. Keegi ei saa midagi aru," rääkis Mäkinen.

Toyota meestest on kehvas seisus Kris Meeke, kes lõhkus avakatsel rehvi ja kaotab kahe katse järel 46,5 sekundiga. "Tunnen seda valu, mida Meeke tundis. Siin on uued katsed ja ja väike viga põhjustas nii suure kaotuse," sõnas tiimiboss.

Intervjuus Mäkineniga räägiti ka juulis peetavast Rally Estoniast. "Tegemist on hea ajaga valmistuda Soome ralliks, sest see aitab sõitjatel kohaneda kiirete teedega. Tõsi, Eestis on pinnas natuke pehmem ja teed ei käi nii üles-alla kui Soomes.Kahjuks on tegu meie puhkuseajaga. Rally Estonia murrab selle pooleks," tõi soomlane esile Rally Estonia võlud ja valud.

Sõna sai ka Eesti peaminister Jüri Ratas, kes ütles, et Tänaku tõus rallimaailma tippu on eestlastele väga korda läinud.