Aaron White (palliga).Foto: Martin Ahven
Korvpall
30. märts 2019, 08:45

VÄGEV: Žalgiris ronis karukoopas raskest seisust välja, unistus play-off'ist elab!

Korvpalli Euroliiga 29. voorus alistas Kaunase Žalgiris eile hilisõhtul võõrsil tugeva teise poolajaga Piraeuse Olympiakose 72:68.

Žalgiris kaotas esimesed 20 minutit küll vaid nelja punktiga, ent pärast poolajapausi suutis marulise kodupubliku ees mänginud Olympiakos suurendada vahe 12 punktile.

Šarunas Jasikeviciuse hoolealused ei andnud aga alla. Võõrustajatele näidati hambaid ning viimane veerandaeg kulges juba punkt-punktis. Tasavägise lõpu suutis Žalgiris enda kasuks kallutada.

Kohtumise resultatiivseimana tõi Olympiakose Briante Weber 26 punkti, väga heas hoos oli ka 18 silma ja 12 lauapalli hankinud Nikola Milutinov. 14 punktiga oli Žalgirise parim korvikütt Aaron White.

Leedu klubikorvpalli au ja uhkuse võit tähendab, et enne viimast vooru on Žalgiris kaheksandal ehk viimasel play-off'i kohal. Ent nendega sama palju võite ehk 14 on kogunud ka Olympiakos, Milano ja Tel Avivi Maccabi. Ühe võidu vähem on saanud Müncheni Bayern, ühe rohkem Ateena Panathinaikos ja Baskonia.

Seega on tabeliseis enne viimast vooru ülimalt põnev ning surnud ringi võimalusi on rohkem kui jõukal mehel raha. Žalgiris lõpetab põhihooaja võõrsil Euroliiga kolmanda klubi Madridi Reali vastu, edasipääsemiseks vajavad nad kindlasti võitu, kuid seegi ei pruugi kindlustada pääset kohamängudele.

Standings provided by Sofascore LiveScore