Foto Emiliano Sala ja David Ibbotsoni lennukivrakist.Foto: HO
Jalgpall
30. märts 2019, 10:01

JAHMATAV FAKT SURMALENNUST: Emiliano Sala piloodil polnud hädavajalikku luba (5)

Aasta alguses lennuõnnetuses hukkunud jalgpallur Emiliano Salat lennutanud piloot David Ibbotsonil polnud luba teraslinnuga pimedas sõita, vahendab BBC.

Brittide rahvusringhääling lisab, et nende teada oli Ibbotson värvipime ning just seetõttu polnudki tal luba pimedas sõita, ometi Ibbotson seda tegi. "Pimedas lendamises on väga tähtis rohelise ja punase värvi eristamine, värvipimedus seda aga ei luba," ütles üks allikas BBC-le.

Kui Sala surnukeha on leitud, siis Ibbotsoni laip on veel kadunud.

Mis juhtus?

Sala jäi kadunuks 21. jaanuari õhtul – tema palvel lükati lennu algusaeg just õhtusse –, mil ta oli väikelennukiga suundumas Prantsusmaalt Inglismaale. Nimelt oli Premier League'i kuuluv Cardiff City just 18 miljoni euro eest ostnud argentiinlase mängijaõigused ning Sala oli teel oma uue leivaisa juurde, kui väikelennuk La Manche'i väina kohal kadunuks jäi. 

Sala saatis lennuki kadumise eel sõpradele Snapchatis heliklipi: „Tere, vennad, kuidas teil, hulludel, läheb? Olin just Nantes'is tegemas asju, asju, asju, asju, asju ja see ei lõppe kunagi, kunagi, kunagi, kunagi. Olen lennukis, mis tundub, nagu see oleks laiali vajumas. Sõidan Cardiffisse, uskumatu. Juba homme alustan uues klubis treeninguid. Vaatame, mis juhtub. Vennad ja õed, on teiega kõik korras? Kui pooleteise tunni pärast ei kuule te minu käest uusi teateid, siis ma ei tea, kas keegi saadetakse mind otsima, sest nad ei leia mind. Isa, kardan nii väga!“

Prantsusmaalt Walesi teel olnud lennuk lendas umbes 1500 meetri kõrgusel, kui piloot palus Jersey saare lennujuhilt luba madalamale laskuda. Kontakt õhumasinaga kaotati, kui too oli umbes 700 meetri kõrgusel. Õhusõidukis olid vaid piloot ja vutimees.

Kohaliku meedia sõnul lendas Sala sama lennukiga veidi varem Inglismaalt Prantsusmaale ning ei tundnud end toona turvaliselt ja pihtis seda endisele meeskonnakaaslaselegi.