Rait Käbin (keskel).Foto: Robin Roots
Korvpall
30. märts 2019, 22:00

Võõrsil lagunenud TalTechi peatreener Rait Käbin: osad mängijad jooksid lati alt läbi (1)

TalTechi korvpallimeeskond kaotas Eesti-Läti liiga veerandfinaalis korduskohtumises võõrsil Ogrele 59:85 ja finaalturniirile ei jõutud. Kahe mängu kokkuvõttes jäädi Läti tugevuselt kolmandale klubile alla 20 punktiga.

"Parem võitis, aga kripeldama jääb ka. Ogre oli pingeliseks mänguks rohkem valmis," ütles põhiturniiril viienda koha saanud TalTechi peatreener Rait Käbin pärast kohtumist Õhtulehele.

"Meie osad mängijad jooksid lati alt läbi. Ma ei tea, kas tegu oli pingega, aga osade jaoks oli see esimene nii kaalukas mäng. Kui viskame esimesel poolajal 27 punkti, siis see pole mäng, mida tahame mängida," lisas ta.

Lõpuks tabas TalTech kolmeseid vaid 23st 3, tavapärasest tasemest jäi kõige kaugemale ameeriklane Levi Martin Giese, kes jäi 19 minutiga nullile ja langes viie veaga pingile.

Hooaja keskmiste punktinäitajateni küündisid vaid Oliver Metsalu, Jaan Puidet ja Sander Viilup. Tõsi, neist Metsalu tabas 15 väljakult sooritatud viskest vaid 4 ja vabaviskeid 4st 1.

Lisaks hävis TalTech teisel poolajal lauavõitluses. Atleetlik Kristaps Dargais võttis Ogre kasuks 5 ründe- ja 13 kaitselauapalli, kokku krabasid Ogre pallurid ründelauast 13 palli, neist suurema osa teisel poolajal. Ründelaudadest algas ka Ogre kolmanda veerandi keskpaiga spurt, millega mäng enda kasuks pöörati.

"Lisaks ründelaudadele panid nad ka paar valusat kolmest. Meie viskasime mööda ja siis hakkasime päästma. Ründelauad, kate-kattest mäng ja kiirrünnakud olid kolm asja, millele peamiselt keskendusime. Neist kaks suutsime enam-vähem ära täita, aga ründelaudade pealt elasid nad ka täna," sõnas Käbin.

Veerandfinaali avamängus suutis TalTech lätlaste lauahundid vaos hoida ja kohtumine võideti 87:81. Võõrsil läks aga kõik vastupidi. Foto: Robin Roots

Eesti-Läti liiga põhiturniiril saavutas TalTech Eesti klubidest paremuselt teise tulemuse ja sellega kindlustati pilet Eesti meistrivõistluste poolfinaali. Otsepääs nelja parema sekka on tore, aga toob kaasa pika mängupausi. Esialgse kava järgi algab TalTechi poolfinaalseeria 25. aprillil, vastaseks tuleb kas Tartu Ülikool või Tallinna Kalev/TLÜ.

"Natuke jama jah, kolm ja pool nädalat polegi midagi teha. Vaatame, äkki läheme peredega Sharm el Sheiki puhkusele," viskas Käbin nalja.

Kontrollmängude abiga loodetakse kehv olukord siiski lahendada. Ilmselt tuleb pöörduda Eesti madalamates liigades mängivate klubide poole. "Kuskilt peame midagi leidma. Nii pole normaalne, et kolm nädalat ei mängi ühtegi kohtumist ja siis tuleb Tartu või Kalev/TLÜ vastu."