Kristaps Porzingis.Foto: Abbie Parr/AFP
Kõmu
31. märts 2019, 09:14

KARM! Lätlaste NBA staari süüdistatakse vägistamises ja väärkohtlemises (5)

USA kõmuportaal TMZ teatas, et lätlasest korvpallitähe Kristaps Porzingise vastu on esitatud süüdistus vägistamises! Veidi hiljem kirjutasid samal teemal ka ESPN ja New York Post. 

Portaali andmete kohaselt oli kannatanud politseile öelnud, et Porzingis kuritarvitas teda oma enda külalistetoas. Naise sõnutsi olevat korvpallur teda korduvalt näkku löönud, sülitanud ning kutsunud teda "minu hooraks" ja "minu orjaks". Väidetavalt puhkes nende vahel ka kaklus. 

Süüdistuse muudab aga kummaliseks tõik, et kannatanu info kohaselt vägistas Porzingis ta 2018. aasta 7. veebruaril, paar tundi pärast seda, kui korvpallur oli saanud just ränga põlvevigastuse (ristatisidemete rebend). New York Post lisab siiski, et naise süüdistusel olla ka vettpidavaid tõendeid. 

Muuhulgas ütles seni anonüümseks jääv 20ndates eluaastates naine, et Porzingis pakkus talle vaikimise eest ligi 70 000 dollarit, millega oleks ta katnud venna ülikooli õpinguid. Kuna lubatud raha aga ei saabunud, otsustas ta politseisse pöörduda. 

Praeguse seisuga on teada, et uurimine käib, Porzingise endaga pole ajakirjanikud kontakti saanud. Küll aga võttis sõna lätlase advokaat Roland G. Riopelle. 

"Oleme teadlikud esitatud süüdistustest, Porzingis on kõike eitanud. Tegime 2018. aasta 20. detsembril kohtusse ametliku avalduse, lisaks oleme uurimisest teatanud korvpalliliigat NBA. Rohkem ei saa me juhtunud kommenteerida," teatas ta ESPNile.