Ott Tänak.Foto: McKlein/Toyota Gazoo Racing WRC
WRC
31. märts 2019, 14:24

Ott Tänak Korsika ralli järel: veel paar aastat tagasi ei nautinud ma siin sõitmist üldse, nüüd olime kiired

Ott Tänak pidi Korsika rallil rehvipurunemise tõttu leppima kuuenda kohaga, kuid pettumuse kõrval leidus ka positiivset.

Veel teise võistluspäeva keskel hoidis Tänak esikohta, kuid 11. katsel purunes rehv ning ta langes seitsmendaks. Esapekka Lappist õnnestus eestlasel siiski mööda pääseda, tasuks kuues koht ja neli silma punktikatselt. 

"Kokkuvõttes olen mõistagi pettunud. Aga veel paar aastat tagasi ei nautinud ma siin sõitmist absoluutselt, nüüd olime hästi tempos. Mõned punktid saime ikkagi kätte, nii et võitlus [tiitlile] jätkub," sõnas Tänak vahetult pärast viimast kiiruskatset. 

Hiljem Twitteris edastas ta sõnumi ka vanale meeskonnakaaslasele Elfyn Evansile, kel purunes viimasel katsel rehv, mis kukutas ta esikohalt kolmandaks.

"Tean, kui keeruline on sellist juhtumit aktsepteerida. See võit peaks olema sinu, Elfyn, aga me kõik teame, kui julm võib autoralli vahel olla. Minu lugupidamine nii sulle kui ka kogu M-Spordi tiimile. Te olite sel nädalavahetusel tugevad," kirjutas Tänak.

MM-sarja seis sõitjate arvestuses:

1. Thierry Neuville 82
2. Sebastien Ogier 80
3. Ott Tänak 77
4. Elfyn Evans 43
5. Kris Meeke 42

Järgmine etapp sõidetakse 25.-28. aprillil Argentinas. Kuna tegemist on kruusaralliga, peavad esimesed startijad teepuhastaja rollis olema.