Charles Leclerc Bahreini ringrajal.Foto: Twitter / @ScuderiaFerrari
Vormel 1
31. märts 2019, 19:41

Bahreini GP: Ferrari draama! Tehniline rike röövis Leclerci võidu, Vettel rikkus ise oma sõidu (1)

Vormel 1 Bahreini GP võitis britt Lewis Hamilton (Mercedes), kellele kinkis võidu Charles Leclerci (Ferrari) tehniline rike.

Esimeselt positsioonilt startinud 21aastane Leclerc liikus kindlalt võidu suunas kuniks kümme ringi enne lõppu tabas teda mootoriprobleem, mis pärssis kiirust. Erakordne ebaõnn!

Seetõttu oli Leclerc nii Hamiltoni kui ka Valtteri Bottase (Mercedese) vastu võimetu ja lõpetas võidusõidu kolmandana, mis tähistab tema karjääri esimest poodiumikohta.

Tõenäoliselt langenuks Leclerc Max Verstappeni (Red Bull) järel neljandaks, kuid kahe Renault' samaaegne tehniline rike tõi kolm ringi enne lõppu rajale turvaauto, mis ei lahkunudki enne finišit. 

Teiselt kohalt startinud ja pikalt seda hoidnud Sebastian Vettel (Ferrari) rikkus oma sõidu 38. ringil. Hamilton sõitis temast mööda, misjärel tegi Vettel pirueti ja põrkas kokku mahajääja George Russelliga (Williams). Avarii tagajärjel purunes Vetteli esitiib ja rehv(id), mis tähendas talle üht lisaboksipeatust ja kokkuvõttes 5. kohta. 

Hamilton vahetult pärast finišit raadiosides: "Kutid, Charlesi tabas äärmine ebaõnn. Ta sõitis suurepäraselt! Peame töötama, et Ferrarisid oma selja taga hoida." 

Muide, Hamilton on nüüd 13 erineval hooajal võitnud vähemalt ühe etapi. Enamat on suutnud vaid Michael Schumacher, kes võitis 15 erineval aastal.

Leclerc: "Sellised asju juhtub, see on osa mootorispordist. Kahjuks täna polnud meie päev, kuid olen veendunud, et tiim tegi imelist tööd. Samas oli meil äärmiselt õnnetus olukorras äärmiselt palju õnne, et turvaauto rajale tuli.

Raske on juhtunut seedida, kuid tuleme tugevamatena tagasi. Tegin kehva stardi (langes avaringil esikohalt kolmandaks - M.T.), kuid sõitsin seejärel hästi. Kolmas koht ei paku rahulolu, aga see on osa võidusõidust. Ma ei vaata kunagi tulemust, vaid potentsiaali. Õnnitlused Lewisele ja Valtterile!" 

Tulemused:

Punktiseis:

Täpsemat võidusõidu kulgu saab järele lugeda allolevast blogist.

19:56

KÕIK! Võidusõit lõppes turvaauto järel, seega Leclerc jääb ikkagi 3. kohale pidama. Kaksikvõit Mercedesele: 1. Hamilton, 2. Bottas, 3. Leclerc, 4. Verstappen, 5. Vettel.

19:44

55. ring: turvaauto rajal! Kas see päästab Leclerci või hoopis kukutab ta, kui turvaauto ei lahku enne finišit?

Turvaauto põhjuseks kahe Renault' samaaegne tehniline rike.

19:41
Mart Treial

54. ring: Bottas möödub Leclercist, Mercedese kaksikvõit on sisuliselt tõsiasi. Suure tõenäosusega langeb Leclerc neljandaks, sest Verstappen on vaid viie sekundi kaugusel ja sõita on veel kolm ringi.

19:35


19:34

Seitse ringi minna, Bottas on Leclercist 23 sekundi kaugusel. Kas Ferrarile jääb teine koht?

19:33
Mart Treial

48. ring: UUS LIIDER! Hamilton möödub Leclercist, kelle vormel pole enam täisjõus... Milline ebaõnn Ferrari jaoks! Potentsiaalsest kaksikvõidust on saanud võidusõidu teises pooles tugev pettumus

19:31
Mart Treial

PROBLEEM! Leclerc: "Midagi on lahti mootoriga!"

19:25

43. ring: Vettel on jõudsalt roninud ja hoiab nüüd 5. kohta, kuid kõrgemale ta tõenäoliselt enam ei jõua, sest Verstappeni edu on üle 26 sekundi.

19:24


19:22

Vetteli esitiib kadus piruetile järgnenud kokkupõrkel George Russelliga:


19:20

Video Hamiltoni möödasõidust ja Vetteli eksimusest:




19:19

Ka Vetteli rehv(id) said olukorras viga, sakslane naasis boksist rajale 9. kohal...

19:17

38. ring: DRAAMA! Hamilton saab Vettelist mööda, sakslane teeb seejärel pirueti ning lõhub oma masina esitiiva ja peab uuesti boksi tulema! 

19:15

37. ring: Hamiltonilt uus kiireim ringiaeg - 1.33,528. Britt hingab Vettelile kõvasti kuklasse, kuid sakslane tõrjus esimese rünnaku edukalt. Vähemalt on taas mingi võitlus käimas!

19:13

36. ring: teisel katsel Ferrari ei eksi, Vettel naaseb boksist Hamiltoni ette.

19:07

32. ring: esiviisikus muutusi ega põnevust pole, sest sõitjaid lahutavad piisavalt suured vahed.

19:01


18:59

25. ring: Ricciardo teeb ka lõpuks oma esimese boksipeatuse ära ja naaseb rajale 13. positsioonil. Näis, kui kõrgele see taktika Renault' mehe lõpuks viib.

18:56

Ring 24/57, esikümme:

  1. Leclerc
  2. Vettel
  3. Hamilton
  4. Bottas
  5. Verstappen
  6. Ricciardo (pole veel boksis käinud)
  7. Hulkenberg
  8. Räikkönen
  9. Norris
  10. Gasly
18:53

23. ring: KORRAS! Vettel möödus Hamiltonist, kel on ilmselgeid raskusi pidamisega. Ferraridel taas kaksikjuhtimine.

Loe rohkem