Elfyn Evans Korsika rallil.Foto: Twitter / @MSportLtd
WRC
31. märts 2019, 16:59

Dramaatiliselt esikoha kaotanud Elfyn Evans: seda on keeruline aktsepteerida

Korsika MM-ralli lõppes väga dramaatiliselt, sest liider Elfyn Evans (M-Sport) lõhkus viimasel kiiruskatsel rehvi ja langes seetõttu esikohalt kolmandaks.

"Seda on keeruline aktsepteerida, aga mis seal ikka, juhtub," sõnas Evans. "Midagi sarnast juhtus eile Otiga. Selline on ralli natuur. Arvan, et rehv purunes sirgel augu või kivi tõttu.

Tundsin seda kohe. Väga ootamatu. Proovisin sõita nii kiiresti kui võimalik, aga 6 kilomeetrit enne lõppu hakkas rehv lagunema. Vähemalt oleme poodiumil, kuigi koht pole see, mida tahtsin." 

Tänu Evansi ebaõnnele pritsis võidušampanjat Thierry Neuville (Hyundai). "Tunnen Elfyni pärast pettumust, ta tegi suurepärast tööd," lausus belglane. "Aga arvan, et meiegi väärisime võitu. Sõitsime kogu aeg piiri peal ega andnud alla." 

Ott Tänak (Toyota) edastas vanale meeskonnakaaslasele Evansile ka Twitteris avaliku sõnumi. 

"Tean, kui keeruline on sellist juhtumit aktsepteerida. See võit peaks olema sinu, Elfyn, aga me kõik teame, kui julm võib autoralli vahel olla. Minu lugupidamine nii sulle kui ka kogu M-Spordi tiimile. Te olite sel nädalavahetusel tugevad," kirjutas Tänak.

MM-sarja seis sõitjate arvestuses:

1. Thierry Neuville 82
2. Sebastien Ogier 80
3. Ott Tänak 77
4. Elfyn Evans 43
5. Kris Meeke 42

Järgmine etapp sõidetakse 25.-28. aprillil Argentinas. Kuna tegemist on kruusaralliga, peavad esimesed startijad teepuhastaja rollis olema.