Vladimir Putin.Foto: MAXIM SHEMETOV/AFP
Olümpia
1. aprill 2019, 10:01

Putini kindel käsk: Venemaa sportlased peavad tuleva aasta olümpial võistlema igasuguste piiranguteta! (6)

Venemaa president Vladimir Putin on ametkondadele andnud kindla käsu: 2020. aasta Tokio suveolümpiaks peavad riigi sportlased olema igasugustest piirangutest priid. 

Aastaid tagasi lahvatanud riiklik dopinguskandaal on viimastelt suurvõistlustelt eemale jätnud mitmeid sportlasi. Lisaks pole venelased saanud võistelda oma lipu alt ning võitjatele ei mängita kodumaa hümni. Putini kinnitusel peavad piirangud tulevaks suveks kaduma. 

"Tuleb teha kõik, mis võimalik, et 2020. aasta Tokio mängudel koheldaks meid kõigi teistega võrdsena, piiranguteta," vahendab TASS Putini sõnu. President lisas: "Ärge andke mingisugust võimalust neile, kes kasutavad sporti kui poliitilist vahendit Venemaa huvide vastu."

Ta kinnitab, et kõik vajalikud protseduurid dopinguvastase võitluse kohta on rakendatud ning Venemaa teeb rahvusvaheliste organisatsioonidega koostööd. Varasemalt on antidopinguliit (WADA) andnud meie idanaabritele selge hoiatuse: kui midagi kahtlast toimub, jäävad nad mängudelt eemale. 

2018. aasta taliolümpialt jäeti Venemaa koondis välja, kuid 168 sportlast said võistelda neutraalse lipu all. Kuigi kaks atleeti jäi ka Pyeongchangis vahele, lõpetati paar päeva pärast suurvõistlust Venemaa olümpiakomitee keeld. Küll aga pole endiselt nõnda helde olnud rahvusvaheline kergejõustikuliit.

Tokio 2020. aasta suvemängud peetakse 24. juulist – 9. augustini.