Lionel Messi.Foto: LLUIS GENE
Jalgpall
1. aprill 2019, 19:42

Jalgpallistaar Lionel Messi pidi kriitikalaine tõttu pojale aru andma

Jalgpallistaar Lionel Messi naasis hiljuti pärast pikka pausi kodumaa koondisesse. Usutluses Argentina raadiojaamale C5N ütles Messi, et tal on kirg oma sünnimaad esindada.

31aastane pallivõlur on varem rahvusesinduse särgi kandmisest loobunud, kuid on alati tee koondisesse tagasi leidnud. Pärast mullust MMi teatas ta, et ei esinda 2018. aasta jooksul Argentinat.

Seetõttu hakkasid levima spekulatsioonid, kas Messi kuulutab taas koondisekarjääri lõppenuks. Nii ei läinud, kuna tänavu märtsis käis ta Argentina eest taas platsil.

"Tahan koondisega midagi võita, tahan osaleda suurtes mängudes," ütles Messi. "Mu kuueaastane poeg küsis mult, miks mind Argentinas nii palju kritiseeritakse. Mul on kirg Argentina koondise vastu, ma ei pea seda kellelegi tõestama."

Ehkki Messi hiilguses ei kahtle keegi, ollakse mehe sünnimaal pahased, et ta ei suuda rahvusesinduses näidata sama häid esitusi nagu Barcelona klubi eest. Koondises on Messi 129 kohtumises löönud tervelt 65 väravat.

Tõsi, ühegi suure tiitlini – tal on küll kapis olümpiamängude kuld, kuid vutis sellel kaal puudub – pole Messil õnnestunud Argentinat vedada. Jalgpallimaagi auhinnakapis on näiteks kolm hõbedat Lõuna-Ameerika meistrivõistlustelt ja üks hõbe MMilt.