Kris Meeke.Foto: PASCAL POCHARD-CASABIANCA
WRC
1. aprill 2019, 20:35

Autoralli MM-sari on piloote abistava uuenduse ootel

Eile lõppenud autoralli Korsika MM-etapi üks huvitavamaid olukordi sündis kuuendal kiiruskatsel, kus Elfyn Evans püüdis kinni temast kaks minutit eespool startinud Kris Meeke'i. Viimane ei näinud konkurenti pikka aega, mistõttu kaotas Evans põhjaiirlase taga sõites hinnanguliselt veidi üle kümne sekundi.

Toyota ja M-Spordi masinad sõitsid justkui tandemina 55 sekundit, mil Meeke lõpuks Evansit märkas ning waleslase kohe ka mööda lasi. Katse lõpus vabandas Meeke konkurendi ees ning kinnitas, et ta ei hoidnud Korsikal kolmandana lõpetanud pilooti meelega selja taga.

Suurt ajakadu Evans õnneks ei saanud. Kohtunikud rahuldasid M-Spordi palve määrata britile õiglane aeg ning seda ka tehti.

Maineka väljaande Autospordi teatel on leiutatud süsteem, tänu millele jääks tulevikus säärane olukord ära. "Asi pole ainult tehnoloogia kasutusele võtmises. Selleks tuleb luua ka reeglid," ütles Rahvusvahelise Autoliidu rallijuht Yves Matton.

Varem Citroeni rallitiimi juhtinud belglane lisas: "Loodan, et saame süsteemi järgmine aasta kasutada. Keset hooaega ei saa reegleid muuta, kui need ei puuduta just turvalisust."