Anton Ponkrašov (vasakul).Foto: Maksim Bogodvid
Korvpall
1. aprill 2019, 22:29

TULISELE KOHTUMISELE TULINE LÕPP! Tarbetult käitunud korvpallur ajas härrasmehe püha viha täis (2)

Korvpalli Ühisliigas alistas Kaasani Unics võõrsil 83:73 Euroopa koorekihti kuuluva Moskva CSKA. Kohtumise lõpp kiskus Unicsi palluri Anton Ponkrašovi tegutsemise tõttu tuliseks.

BC Kalev/Cramo järgmine vastane Ühisliigas läks Venemaa pealinna teadmisega, et kaks nende põhitegijat Pierria Henry ja Errick McCollum vigastusprobleemide tõttu platsile ei saa. Venemaa korvpalliajakirjaniku Artjom Komarovi teatel on McCollum Cramo vastu rivis, Henry osas on seis selgusetu.

Aga naaseme olevikku. Hoolimata kahe tagamehe puudumisest läks Unics poolajapausile kümnepunktilises eduseisus. Teisel poolajal suutis CSKA küll mängu tagasi tulla ja isegi juhtima minna, kuid mängu nad pöörangut tuua ei suutnud.

Unicsi kasuks lõi viimase naela CSKA kirstu Ponkrašov. Venelase leivaisa 78:73 eduseisul tabas tagamees minut ja kaks sekundit enne kohtumise lõppu lauapõrkest väga raske kolmepunktiviske. Tõsi, kordus näitas, et Ponkrašovile söödu andnud Jamar Smith astus enne passi tegemist küljejoonele, kuid vilemehed seda ei märganud.

Viimastel sekunditel otsustas Ponkrašov CSKA korvi rünnata, kuigi lõppskoor oli tabloole seatud. Palluri käitumine ajas CSKA mehed püha viha täis, kõige jõulisemalt reageeris Kyle Hines. Mees, keda tuntakse tõelise härrasmehena, tõukas Ponkrašovi tugevalt rindu. 

Korvpallimaailmas on kirjutamata reegel, et kui mäng on otsustatud, ei üritata viimasel rünnakul korvi visata. Ainsaks erandiks on play-off kohtumised, kus võitja selgub kahe lahingu kokkuvõttes.

Muljetavaldav võit oli Unicsile väga tähtis. Tabelis teist kohta hoidval satsil on küll liider CSKAst kaks võitu vähem, samas on neil ka kaks kohtumist vähem mängitud. Et Unics võitis Moskva tiimi vastu mõlemad põhihooaja omavahelised madinad, võidaks võrdsete võitude-kaotuste suhte korral esimese asetuse nemad.

See uudis võib põhihooaja lõpuks puudutada ka Cramot. Peaks valitsev Eesti meister viimase ehk kaheksandana kohamängudele jõudma, astuks neile vastu just Unics.

Standings provided by Sofascore LiveScore