Mick Schumache.Foto: SIPA/Scanpix
Auto-Moto uudised
2. aprill 2019, 09:32

Mick Schumacher isa varju ei karda: ta on osa minust ja olen sellega harjunud

20aastane vormelitalent Mick Schumacher istub oma kuulsa isa Michaeli eeskujul Ferrari rooli.

Nädalavahetusel toimunud Bahreini GP järel jäid vormel 1 meeskonnad Pärsia lahe saareriiki, et sel nädalal autosid testida. Teisipäeval annabki Ferrari võimaluse noorele Schumacherile, kes kuulub Itaalia tiimi akadeemiasse. Viimati istus Schumacheri nime kandev mees Ferrari vormelis 12 aastat ja neli kuud tagasi. Isa Michael krooniti punases autos viis korda maailmameistriks.

Mullu vormel 3 tšempioniks kerkinud Schumacher teeb tänavu kaasa vormel 2 sarjas ja Bahreinis läksid talle kirja kuues ning kaheksas koht. Iga tema liigutust jälgitakse erilise hoolega ja ootused on kõrgeks aetud.

Nädalavahetusel toimunud pressikonverentsil pidi Schumacher vastama paljudele küsimustele, kus ajakirjanikud pärisid isa kohta. „Ta on osa minust. Olen oma isa poeg ja selle üle õnnelik. Ta tegi vormel 1 kõigi aegade parimaid tulemusi. Muidugi vaatan talle alt üles ja olen õnnelik, et ta on minu isa,“ rääkis Mick Schumacher.

Mick Schumacher. Foto: SIPA/Scnapix

Ta ei usu, et konkurentidel oleks eelis, sest neil pole kuulsat perenime ega nii kõrgeid ootusi. „See on olnud alati osa minust. Mul oli aega ja võimalusi, et olukorraga harjuda. Väga palju inimesi aitasid mind sel teekonnal.“

Michael Schumacheri suusaõnnetuse ajal oli Mick 14aastane. Ta pole kunagi avaldanud, milline on tema isa tervislik seisund. Üldsus ei tea ka seda, kas isa saab mingil määral üldse poja edusammudele kaasa elada. Raske peavigastuse saanud Michaeli kohta levivad meedias vaid spekulatsioonid, ametlikult tema tervisest ei räägita.

Vanema Schumacheriga palju koostööd teinud Ross Brawn rääkis BBCle, et Mick on Michaeliga väga sarnane. Peamiselt ühendab neid töötahe, sihikindlus ja võidunälg.

„Neil on tasakaalus perekond, kus on palju kogemust. Kui Mick peaks edukas olema, siis nad teavad, kuidas toime tulla,“ arutles Brawn. „See on väga põnev. Tihti näen Mickis väga tugevalt Michaelit. Kuid poisil lasub ülisuur pinge. Loodetavasti osatakse sellega arvestada ja ootused pole ebarealistlikud.“