Mick Schumacher.Foto: AFP/Scanpix
Vormel 1
2. aprill 2019, 16:35

VIDEO | Mick Schumacheri esimesed meetrid isale viis meistritiitlit toonud Ferrari roolis

Seitsmekordse vormel-1 maailmameistri Michael Schumacheri poeg Mick Schumacher (20) läbib teisipeval Bahreini ringrajal esimesed ametlikud meetrid Ferrari roolis. 

Talvel Ferrari noorteakadeemiaga liitunud F3 sarja valitsev meister taltsutab punase vormelit testisõidul. Enne pärastlõunal alanud vihmasabinat õnnestus 20aastasel noormehel läbida 33 ringi ning tema kiireimaks ajaks kirjutati 1.32,552, mis oli hommikuse sessiooni kaheksas tulemus.

Kiireimat minekut näitas Haasi piloot Romain Grosjean (1.30,982). Valitsevale maailmameistrile Lewis Hamiltonile jäi noor Schumacher alla kõigest 0,320 sekundiga. 

Õhtusel sessioonil jäi seitsmekordse maailmameistri poeg alla vaid Max Verstappenile (1.29,379). Schumacheri ajaks jäi 1.29,976. 

Sellega nädalavahetusel F2 sarja Bahreini etapil vastavalt 8. ning 6. koha saanud Mick Schumacheri testimised aga ei piirdu. Juba homme istub ta Alfa Romeo (endine Sauber) rooli. 

Viimati istus Schumacheri nime kandev mees Ferrari vormelis 12 aastat ja neli kuud tagasi. Isa Michael krooniti punases autos viis korda maailmameistriks.

Nädalavahetusel toimunud pressikonverentsil pidi Schumacher vastama paljudele küsimustele, kus ajakirjanikud pärisid isa kohta. „Ta on osa minust. Olen oma isa poeg ja selle üle õnnelik. Ta tegi vormel 1 kõigi aegade parimaid tulemusi. Muidugi vaatan talle alt üles ja olen õnnelik, et ta on minu isa,“ rääkis Mick Schumacher.