Maksim Salaš lauapalli noppimas. Foto: Aldo Luud
Korvpall
2. aprill 2019, 20:45

Kalev/Cramo jõudis kerge vaevaga nelja parema sekka

Valitsev Eesti meister Kalev/Cramo alistas Eesti-Läti korvpalliliiga teises veerandfinaalmängus Tartu Ülikooli 96:59 ning edenes kindlalt nelja parema sekka. 

Kodusaalis mänginud pealinlased võitsid avaveerandi 25:18 ning poolajaks oli nende eduseis juba 23 punkti (56:23). Teisel poolajal jätkati samas rütmis, kolmanda veerandaja lõpuks oli seis 84:49 ning lõpusireeni kõlades olid Kalevi võidunumbrid 96:59.

Üleplatsimeheks tõusis sel korral Reggie Lynch, kes kostitas tartlasi 30 punkti ning 10 lauapalliga. Arnett Moultrie toetas teda 14 ning Kristjan Kitsing ja Martin Dorbek 10 silmaga. Tartu tulemuslikuimad olid Rain Raadik ning Kregor Hermet 10 punktiga. STATISTIKA

Kuigi maagiline saja punkti piir jäi seekord Kalevi jaoks püüdmatuks, on see vaid väikene iluviga selles seerias. Avamängus oldi Tartust mäletatavasti üle 84:59. 

Sada punkti on kalevlased Eesti-Läti liigas tänavu visanud kaheksal korral. Koduse liiga punktirekord pärineb tänavuse hooaja veebruarist, kui Ogret loputati 118:92. 

Tartu Ülikooli meeskonna peatreeneri Priit Vene sõnul said Tartu mängijad seeriast väärt kogemusi. „Panime täna rohkem rõhku individuaalsetele nüanssidele nii kaitses kui rünnakul. Huvitav on vaadata, et kui praegu sellises vanuses mehed platsil toimetavad, mis neist saab seitsme-kaheksa aasta pärast ehk enamvähem selles vanuses, mis meie vastased täna olid.

Üle varju me hüpata ei saa ja selleks, et kuhugi jõuda, tuleb ära teha teatud mahus tööd. Seda ei saa kiirendada. Seetõttu on sellised mängud arengu jaoks väga vajalikud, mis sest et skoori mõttes väga rõõmustav ei paista,“ sõnas Vene pressiteates.

Tartu Ülikool pidi tänases kohtumises läbi ajama oma võõrleegionärideta. Vigastuste tõttu ei teinud kaasa ei Arnas Velicka, Julius Kazakauskas ega Tautvydas Slezas. Kalev/Cramo ridades polnud koosseisu piirangute tõttu üles antud Chavaughn Lewist. 

5.-6. aprillini toimuval final four'is läheb Kalev vastamisi põhiturniiri teisena lõpetanud Riia VEFiga. Omavahel on meeskonnad tänavu vastamisi läinud neljal korral (sh VTB Ühisliiga mängud) ning eestlased veel võidurõõmu tundnud pole. Teises poolfinaalis madistavad põhiturniiri võitja Ventspils ning Ogre.