Nõmme Kalju - Tallinna FC FloraFoto: Stanislav Moškov
Jalgpall
2. aprill 2019, 23:05

GALERII ja VIDEO | Flora tagus tiitlikaitsjale kolm väravat, Kalju peatreener: meid purustati

Hiiu staadionil toimunud koduse jalgpallihooaja esimeses raudteederbis alistas FC Flora tulemusega 3:0 valitseva Eesti meistri Nõmme Kalju, kes on nelja mänguga kogunud vaid neli punkti.

Kohtumise esimene tabamus sündis mängu 82. minutil, kui Frank Liivakul õnnestus nahkkera tühja võrku lükata. Põhjuseks Kalju väravavahi Vitali Teleši äpardunud väljatulek, kus palli jälginud puurilukk põrkas kokku Liivakuga kaasa jooksnud Mikk Reintamiga. 

Kalju kapten Maximiliano Ugge: „Arvan, et küsimus oli kommunikatsioonis. Kui vaadata esimest väravat... Mina lähen, sina lähed, mina lähen, sina lähed... Selle kallal tuleb tööd teha. Olukord on väga halb, aga samas hooaeg alles algas, parandamisaega on, kuid seda tuleb teha maksimaalselt kiiresti."

Flora võiduvärava lõi Frank Liivak, kes kasutas ära Mikk Reintami ja Vitali Teleši kokkupõrke. Foto: Stanislav Moškov

Kõigest kaks minutit hiljem oli Flora eduseis juba kaheväravaline. Äsja vahetusest sekkunud Erik Sorga lükkas oma esimese puutega meetri pealt võrku Martin Milleri söödu. 

Flora peatreeneri Jürgen Henn: "Olen nõus, et treener tegi hea vahetuse. Ei tea, kas fantasy's (Soccernet.ee keskkonnas olev virtuaalliiga - M.T.) tuleb treenerile ka punkte... Aga mängija peab olema ise õiges kohas ja töötahtega sisse tulema. Mängutempo on lõpus väga kõrge ja mäng väga jõuline. Pingilt sisse hüppamine nõuab väga head keskendumist."

Kuldne vahetumees: Erik Sorga esimene pallipuude lõppes väravaga. Foto: Stanislav Moškov

Viimase naela virutas Kalju kirstu endine nõmmekas Vlasi Sinjavski. 

Kalju peatreener Sergei Frantsev: „Raske kommenteerida. Kuni esimese väravani oli mäng tasakaalus, meilgi olid omad võimalused, kuid esimene värav lõpetas mängu. 0:3 tähendab, et meid purustati.”

Ugge: "Pole kerge kommenteerida, mäng just lõppes. Peame analüüsima, mis meie tiimiga toimub. Ma ei tea, kuidas olukorda kirjeldada. Peame kokku hoidma ja homme peame analüüsima, mis on platsil valesti ja mis ei toimi."

Henni jaoks oli tegemist esimese võiduga Nõmme Kalju üle. "Mängisime 90 minutit oma mängu oma plaani järgi," sõnas Henn. "Mängijad töötasid kõvasti. Esimene poolaeg näitas, et tõenäoliselt Kalju peab rohkem riske võtma, samas nad väsivad ja tekib see moment. Suutsime need ära kasutada."

Tõsi, teine poolaeg oli jõudnud kesta vaid 13 sekundit, kui Henni süda jättis löögi vahele, sest Robert Kirss pääses Flora kastis üliohtlikult löögile, kuid Richard Aland tegi meisterliku jalatõrje.

"Rääkisime täpselt samasugused olukorrad vaheajal läbi," tõdes Henn. "See oli põhimõtteliselt ainus sõnum, aga sellest tekkis kohe [võimalus]. See võinuks väga valusalt kätte maksta. Suures plaanis ei pidanud Richard väga palju tõrjeid tegema, mõned ärevad tsenderdused ja nurgalöögid olid."

Flora poolkaitsja Konstantin Vassiljev: "Kui teise poolaja esimene minut välja arvata, pidasime terve mängu oma plaanist kinni. Olime kannatlikud. Nendes mängudes võidabki see, kes on kannatlikum ja leiab oma võimaluse. Tundub, et olime lõpus ka natuke värskemad."

Mis see plaan oli? "Mängida väga distsiplineeritult. Panna nende kaitsjatele surve peale, et nad ei saaks liiga lihtsalt pikki sööte mängida. Neil oli ülesehitamisega raskusi."

Nõmme Kalju olukord on nukker. Nelja mänguga on teenitud vaid neli punkti, mis jätab nad Florast juba kaheksa punkti kaugusele. Foto: Stanislav Moškov

Kaotusest hoolimata oli tänane kohtumine märgiline Kalju puurilukule Telešile, kellele see oli 378. mäng Eesti meistriliigas. Sellega tõusis ta mööda Martin Kaalmast, olles nüüd koduses kõrgliigas enim platsil viibinud väravavaht. 

Teises teisipäevases kohtumises alistas Paide Linnameeskond võõral väljakul Tartu Tammeka 3:0. Kaks väravat kirjutati Kevin Kauberi nimele, korra oli täpne Henri Välja. 

Standings provided by Sofascore LiveScore