Kaia Kanepi. Foto: EPA/Scanpix
Tennis
2. aprill 2019, 23:47

Kaia Kanepi alustas hooaja järgmist perioodi edukalt

Kaia Kanepi (WTA 82.) edenes USAs Charlestonis toimuval 823 000dollarilise auhinnafondiga WTA-tenniseturniiril kerge vaevaga teise ringi. Turniiri avamatšis oli eestlanna 7:6 (4), 6:3 parem venelannast Veronika Kudermetovast (WTA 80.).

Avasetis oli Kanepi see, kes seisult 1:1 Kudermetova pallingu murdis ning juhtima pääses. Venelannal õnnestus peagi küll viigiseis taastada (3:3), kuid kohe järgnenud geimis pääses eestlanna taas murdega ette. 

Üheksandas geimis, seisul 5:4, oli Kanepil kasutada koguni neli settpalli, kuid Kudermetova suutis need kõik tõrjuda, oma pallingut hoida ning matši ootamatu pöörde tuua.

Järgnenud geimis suutis Kanepi oma servil teenida ainult ühe punkti ning Kudermetova pääses omakorda 6:5 ette. Haapsallanna suutis ennast siiski koguda ning viis seti kiiresse lõppmängu, kus enda paremuse 7:4 lõpuks maksma pani. 

Teine sett algas Kanepi jaoks raskelt. Ta andis kohe alguses enda servigeimi käest ning ka järgmisel pallingul tuli tal murdepalle päästa. Seejärel suutis eestlanna aga oma mängu peale suruda ning teise seti 6:3 võita. 

Kudermetova - Kanepi matši statistika (kliki pildil):

Järgmises ringis tuleb Kanepile vastu maailma 17. reket, belglanna Elise Mertens. Turniirist võtab osa kolm maailma edetabeli esikümnes asuvat tennisisti, kõrgeimat asetust omab maailma kaheksas reket Sloane Stephens.

Charlestoni turniiriga avati sümboolselt ka tenniseaasta järgmine periood ehk saviliivahooaeg. Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 14.) tuleb uuel kattel esimest korda väljakule 8. aprillil, mil Šveitsis alustatakse Lugano turniiriga. Saviliivahooaeg kulmineerub 26. maist 9. juunini peetavate Prantsusmaa lahtistega.