Nõmme Kalju hooaeg on alanud nukralt. Taamal tähistavad FC Flora mängijad tiitlikaitsja võrku löödud väravat.Foto: Stanislav Moshkov
Jalgpall
3. aprill 2019, 09:22

Tiitlikaitsja Kalju olukord on täbar, peatreener Frantsev on vallandamiseks valmis

Valitsev Eesti jalgpallimeister, möödunud liigahooaja kaotuseta läbinud Nõmme Kalju on uut hooaega alustanud pehmelt öeldes kesiselt. 

Nelja mänguga on kogutud vaid neli punkti, mis jätab nad pärast eileõhtust 0:3 kaotust FC Florale samast meeskonnast juba kaheksa punkti kaugusele. Minikriis?

"Kaheksa punkti on palju. Ma saan aru, mis meeskonnas toimub, aga see on minu ja tiimi vaheline asi. Rohkem ma ei kommenteeri!" nentis Kalju peatreener Sergei Frantsev ajakirjanikele.

Kalju fännidki avaldasid eile Hiiul lõpuvile järel oma arvamust vilekoori ja nii mõnegi vängema sõnavalanguga. 

Standings provided by Sofascore LiveScore

Aga tabelist suuremad – sest mängida on veel palju – probleemid pesitsevad platsil. Meeskonna ründemäng kiratseb. Löödud on küll viis väravat, kuid kõik need Maardu linnameeskonna võrku. Nii Paide, Narva Transi kui ka eile Flora vastu jäädi kuivale.

Vastaste väravavahtide "süü" on selles pisemat sorti, ainult Richard Aland (Flora) pidi oma meeskonna päästmiseks tegema ühe supertõrje. Möödunud liigahooaja suurim väravakütt Liliu (31 tabamust) on näiteks jätkuvalt nulli peal. Kui palju on sel seost Rimo Hundi talvise lahkumisega, teavad kõige paremini asjaosalised ise.

Igatahes pole Liliu ei tšiillase Hector Nunezi ega 17aastase Alex Matthias Tammega veel säärast sümbioosi leidnud, mis vastaste kaitseliinile halle juuksekarvu juurde toodaks.

Frantsev leidis eilse matši järel, et häda peitub keskväljal, kust on praegu vigastusega väljas Sander Puri, Deniss Tjapkin ja Aleksandr Volkov.  

Traumade tõttu lappis keskvälja tavapärane keskkaitsja ja kapten Maximiliano Ugge. Tema nägemus ründeprobleemist: "Ka ründes peame rohkem töötama. Näeme igal nädalal vaeva, aga praegu pole mitte miski toiminud. Eelmisel aastal kõik toimis, nüüd mitte. Peame halva heaks pöörama."

Nõmme Kalju peatreeneril Sergei Frantsevil on, mille üle pead murda. Foto: Stanislav Moshkov

Kesise alguse – mida kaotused Paidele ja Florale, viik Transiga ja võit Maardu üle kahtlemata on – järel on põhjust küsida, kas Frantsevi töökoht üldse säilib nii kaua, et tal avaneb võimalus vigade paranduseks.

Eile ajasid tema, abitreener Sergei Terehhov ja klubi president Kuno Tehva mõnda aega kabinetis juttu, enne kui Frantsev intervjuule tuli.

„Meil oli Kunoga tavaline tööalane jutuajamine, mitte lahkumineku teemal," lausus Frantsev. "Olen leegionär, saan aru, et minu töö on võita.”

Ta lisas: „Töötan nii kaua, kui töötan. Mina ise ju enda kohta otsust vastu ei võta, olen kõigeks valmis."

Ugge tabeliseisust: „Peame kokku hoidma, eriti sel keerulisel momendil. See on jalgpall, vahel juhtub, et hooaeg ei alga hästi. Meil pole mõtet praegu punkte arvutada, vaid peame enda kallal töötama ja vigu parandama."

Loomulikult ei teinud hooaja nii varases faasis tabeliseisust suuremat numbrit ka Flora poolkaitsja Konstantin Vassiljev. "Kaheksapunktine vahe pole paha, aga 32 mängu on veel mängida," lausus ta.

"Hooaeg on väga pikk. Peame oma pead külmana hoidma. Iga mäng on tähtis, peame iga kord endast parima andma, et võita. Pärast 34. vooru hakkame juba [tabeli peale] mõtlema."

Kalju kohtub järgmises voorus ehk pühapäeval Viljandis sealse Tulevikuga.