Nõmme Kalju president Kuno Tehva.Foto: Martin Ahven
Jalgpall
3. aprill 2019, 10:50

Kuno Tehva: meie jaoks ongi kätte jõudnud aeg, kui saime vastu hambaid ja peame olema mehed (2)

Valitsev Eesti jalgpallimeister, möödunud liigahooaja kaotuseta läbinud Nõmme Kalju on tänavu nelja esimese mänguga kogunud vaid neli punkti ning jääb FC Florast juba kaheksa punkti kaugusele. Klubi president Kuno Tehva kinnitas Õhtulehele, et peatreener Sergei Frantsevi töökoht praegu ohus ei ole.

„Töötan nii kaua, kui töötan. Mina ise ju enda kohta otsust vastu ei võta, olen kõigeks valmis," sõnas Frantsev ajakirjanikele pärast eileõhtust 0:3 kaotust FC Florale.

Tehva: "Me pole praegu kaugeltki kohas, kus pole muid variante [peale treenerivahetuse]. Meil on väga palju variante. Me isegi ei kaalu seda. See oli Frantsevi viis, kuidas võtta vastutus. See on õige mehe tegu. Annan talle 5+ hinnangu selle eest, iga mees nii ei tee."

Ta jätkas: "Frantsev on töötanud Venemaal tippklubides, seal on tõesti selline praktika. Aga mitte ainult seal, vaid üldse tippjalgpallis. Kui sul on tippmeeskond ja loodud kõik võimalused, aga kolm-neli mängu ebaõnnestub, siis suurepärasest treenerist saabki äkki väga halb treener. Midagi pole teha, see ongi treenerite elu.

Kalju pole selline klubi. Pean ennast kogenud klubijuhiks, saan olukorrast aru. Siin pole emotsioonidele ruumi. Võib-olla köögis toidulaua taga röögatad korra, aga päeva lõpuks lahendad olukorra teistmoodi. Klubi juhtimist tuleb hinnata selle põhjal, kuidas sellisest olukorrast välja tullakse, mitte kuidas reageeritakse. Tegeleme sellega rahulikult. Usun, et tuleme üheskoos olukorrast välja, aga elu näitab. Nii meeskond kui ka klubi on kindlasti treeneri seljataga."

Standings provided by Sofascore LiveScore

Siinkohal tunnustas Tehva ka vastaseid, kes on neilt punkte röövinud ehk Florat, Paidet ja Narva Transi. "Me ei saa eeldada, et teised ei arene ja keegi ei suuda Kaljut võita," lausus klubijuht.

"Florat tuleb eilse eest kiita, samamoodi Narvat ja Paidet. Nende strateegia töötas. Aga pole hullu, hooaeg alles algas. Kogu aeg ei saagi võita. Ei äris, spordis ega elus üldse. Tugevaks teebki see, kuidas kaotused üle elatakse ja neist välja tullakse. Ega me lahinguteta pole ka kaotanud, eilne mäng otsustati 80+ minutitel.

See on inspireeriv olukord, kust on meil kõigil õppida. Arvasime, et ei tee sellist viga, olime selleks (meistritiitlile järgneva hooaja keerulisuseks - M.T.) valmistunud. Aga see on hea näide õpikust.

Mike Tyson ütles, et kõigil on lahingus plaan kuni sinnamaani, kui saad vastu hambaid. Siis pead olema mees. Verd lendab ja ükski plaan enam ei loe. Meie jaoks ongi täna kätte jõudnud aeg, kui saime vastu hambaid ja peame olema mehed. See inspireerib mind. Ärkasin täna varem üles ja olen hoopis parema fookusega. See protsess on huvitav. Loodan ja usun, et tuleme välja."