Trevor Elhi uues mänguvormis. Foto: Seinäjoki JK
Jalgpall
3. aprill 2019, 11:32

Jalgpallikoondise vasakkaitsja vahetas ootamatult klubi: pärast Bulgaariat on siin nagu paradiis

Jalgpallikoondislaste ringi kuuluv vasakkaitsja Trevor Elhi (25) liitus ootamatult Soome kõrgliigas mängiva Seinäjoki JK (SJK) meeskonnaga.

Ülemineku ettearvamatus seisneb faktis, et alles jaanuaris sõlmis Elhi elu esimese välislepingu (2020. aasta suveni) Bulgaaria klubi Vratsa Boteviga, kes pakkus talle ilma testiperioodita kontrahti.

Tõsi, liigamängudes ta platsile ei pääsenudki. Kolme jälgis pingilt, kolmes ei pääsenud sinnagi. SJK kodulehe teatel katkestasid Elhi ja Botev lepingu märtsikuus, tänu millele said soomlased ta endale tasuta.

„Asjad ei sujunud seal nii nagu vaja. Ühtki ametlikku mängu lõpuks ei tulnud, siis leidsime lahenduse, et mõistlikum on leping lõpetada, kui on keegi, kes tunneb huvi," selgitas eile õhtul Seinäjokisse jõudnud Elhi telefonitsi Õhtulehele.

"Kõik asjad käisid väga kiiresti. Umbes nädal tagasi tuli Bulgaariast signaal, et mind ei soovita kasutada. Igal pool on aknad kinni, suuri võimalusi rohkem polnud. Haarasin õlekõrrest ja olen väga tänulik. Tulin klubisse, kus esmamulje on väga suurepärane. Pärast Bulgaariat on siin nagu paradiis."

Mis Bulgaarias siis juhtus? "Kõik tunduski tore ja vahva, aga ees ootas midagi muud. Ei oska öelda, miks treeneri valikusse ei kuulunud. Langesin sealt täitsa välja."

Nii palju, kui Elhi asjast aru sai, siis olid ka treener tema tulekust huvitatud, mitte ainult spordidirektor või teised klubijuhid. "Aga lõpuks tundus küll, et treener oli viimane, kes mind kasutada tahtis. Kõrgemad inimesed olid pigem need, kes andsid mingit lootust, aga lõpus kadus ka see.

Väga halvasti kellegi kohta ei tahaks öelda, aga ütleme nii, et olen varem ka olnud nii-öelda vanakoolitreeneriga, aga see oli juba uus tase. Seal ei räägitud üldse mitte midagi, treener oli väga lühikese jutu mees."

Ta lisas: "Igast asjast tuleb võtta kaasa midagi positiivset. Vähemalt üritada mõelda, et see tuli kasuks. Õppisin rohkem kannatama. Nägin, millised tingimused võivad olla kuskil mujal. See, et liiga on tugevam kui Eestis, ei tähenda, et asjad on paremini. 

Ma polnud seal juba pärast paari nädalat rõõmus. Aga nüüd on kõik hästi, pole mõtet kurvastada."

Soome liiga alustabki sel nädalavahetusel, SJK esimeseks vastaseks on Helsingi IFK, kes mullu mängis esiliigas. Elhi osalemine on küsimärgi all, sest paberimajandus ei pruugi selleks ajaks korras olla.

SJK peatreener Alexei Eremenko klubi kodulehele: "Hoidsime Trevor Elhil juba varem silma peal. Võrdlesime teda mõne testimisel käinud mehega ja ta tundus parim valik. Tal on ka euro- ja koondisemängude kogemust. 

Tal on terjerienergia, korralikud oskused ja ta mängib kõrge intensiivusega. Ta lõi eelmise aastal [Nõmme Kalju eest] neli väravat ja ütles, et on moodne äärekaitsja, kes lülitub rünnakule. Ta võib vajadusel mängida mõlemal äärel. Ta on 25aastane ehk jõudmas parimasse vanusesse.

Häid kaitsemängijaid ei tohi kunagi vähe olla, sest selles liinis teenitakse kõige rohkem kaarte ja saadakse viga. Usun kõhklemata, et Elhi on kõrge kvaliteediga kaitsja, kes tugevdab meie kaitset."

Elhi kontol on üheksa A-koondise mängu. Neist kaks selle aasta jaanuaris Soome ja Islandi vastu.

Väravavaht Aksalu alustab SJK-s juba seitsmendat hooaega.