Eelmised kolm hooaega kihutas Ralf Aron Euroopa F3-sarjas, kus tema parimaks lõppkohaks jäi möödunud aasta 6. koht.Foto: Facebook / Ralf Aron
Auto-Moto uudised
3. aprill 2019, 14:08

KAHJU! F2 tipptiim huvitus Ralf Aronist, kuid asi jäi raha taha (3)

Kevadpäike paistab ja linnud laulavad, kuid vormelisõitja Ralf Aroni (21) tulevik on jätkuvalt lahtine.  

"Võib-olla paar sõitu teen millega iganes, kui tuleb hea pakkumine, aga F2 või Super Formula sarja (sisuliselt Jaapani F2 - M.T.) ei sõida," sõnas ta telefonitsi Õhtulehele.

Kusjuures ta käis novembri lõpus ja detsembri alguses mõlema sarja masinaid testimas. Nii F2-s kui ka Super Formulas – mis olnuks kolme F3-hooaja järel samm edasi – oli tal koht justkui olemas, kuid mängu sekkusid muud faktorid. 

"Tahtsin sõita ainult tipptiimis. Ei näinud mõtet kuskil tagaotsas tiksuda," selgitas ta. "Super Formula test läks väga hästi. Vihmas olin kõige kiirem, kuival rajal viie–seitsme parima seas, kui vaadata, kes olid samade rehvidega ja nii edasi. See oli väga hea.

Jaapanis oli kahte kohta pakkumine, aga parem tiim kukkus ära. Tiim tahtis mind, aga nad on Toyotaga seotud ja Toyotal oli vaja üks sõitja sinna panna. Neil polnud väga varianti. 

Teise tiimi osas ütles sisetunne, et see tiim pole väärt seda rahasummat, mida pidanuks maksma. See on küll oluliselt vähem kui F2-s või F3-s, aga ikkagi suur summa.

F2-te ei läinud seepärast, et tipptiimid on ülikallid. DAMS, kes avaetapi järel juhib sarja, tahtis mind väga. Läbirääkimised olid augustist saati, käisin nende simulaatorit proovimas ja väga meeldis. Kahjuks ma ei saanud õigeks ajaks raha kokku. 

On näha, et F2 keskmistes ja tagaotsatiimides pole midagi teha. Ja needki pole odavad. See olnuks minu silmis raha maha viskamine. F3 sõitmise mõte olnuks ainult see, kui teed ülihead tulemused ja saad tipptiimi koha. Aga need kõik olid mul juba olemas. Polnud mõtet uuesti F3 sõita."

 
 
 
View this post on Instagram

Day 1 ✅ in the F2 wagon, looking forward to tomorrow ☀️🏎💨

A post shared by 🇪🇪 Ralf Aron (@aronralf) on

Aron nendib, et natuke teeb ikka kurvaks, et järgmine samm vormeliredelil jäi tegemata. "Aga see oli mu enda otsus. Proovisime igast nurgast, aga midagi piisavalt head ei tulnud välja, seega otsustasin F2 ja Super Formulale ära öelda. Need pole ainukesed sarjad maailmas, mõtlesin, et vaatan ringi," ütles Aron, kes on äärmiselt tänulik kõigile, kes on teda aastate jooksul toetanud ja talle kaasa elanud. 

Aga mootorite maailmaga on tal jätkuvalt isiklik side, sest tema 15aastane vend Paul kihutab esimest aastat Prema Powerteamis Itaalia F4-sarjas ja ka mõnel Saksa F4-sarja etapil. Ralf tuli samas tiimis 2015. aastal Itaalia F4 meistriks ja aitas nüüd sinna meeskonda väikevenna.

"Ta on võrreldes teiste sõitjatega väga noor. Tal ei tule lihtne aasta, aga võidusurvet pole. Kui ta iga etapiga areneb ja võitleb eesotsas, siis on ülimalt hea aasta."