Colton Iverson (nr 4) panustas Tenerife võitu 11 punkti ja 8 lauapalliga. Foto: championsleague.basketball
Korvpall
3. aprill 2019, 23:23

Tenerife pääses Meistrite liiga poolfinaali, kuid Jõesaar jäi kõrvaltvaatajaks (1)

Korvpallikoondislase Janari Jõesaare koduklubi Tenerife alistas kodusaalis Jeruusalemma Hapoeli 81:64 ning jõudis Meistrite liiga poolfinaali.

Nädal tagasi peetud avamatšis jäi kodusaalis 75:73 peale Hapoel, mis tähendas, et Tenerife vajas edasipääsuks vähemalt kolmepunktilist võitu.

Ülesandega saadi hästi hakkama. Võõrustajad põrutasid kohe alguses eest, avaveerand võideti 24:10 ja 14punktilises eduseisus pääseti ka poolajapausile. Järgmise 10 minutiga kasvati edu veel viie silma võrra. Viimasel neljandikul jõudis Hapoel korraks üheksa punkti kaugusele, kuid mänguks ikkagi ei läinud.  

Möödunud nädalal tegi Jõesaar Meistrite liigas debüüdi, kuid veidi enam kui 14 minutiga punktiarvet ei avanud. Täna oli meie mees küll pingil, kuid platsile ei pääsenud.

Pärast 17. märtsi, mil Jõesaar viskas Hispaania kõrgliigamatšis Baskoniale 16 punkti, on asjad läinud allamäge. Eelnevas kolmes kohtumistes on ta küll platsile pääsenud, kuid punkte pole visanud. Täna ei saanud ääremängija võimalustki.

Lisaks Tenerifele pääsesid nelja parema hulka Bambergi Brose, Antwerp Giants ja Bologna Virtus. Poolfinaalpaarid loositakse 11. aprillil. Võitja selgub Final Four-formaadis 3.-5. mail.