Kaia Kanepi.Foto: Aaron Gilbert/Icon SMI via ZUMA Press
Tennis
3. aprill 2019, 22:23

VINGE! Avasetis hävinud Kaia Kanepi alistas põnevuslahingus tippmängija (7)

USAs Charlestonis peetava tenniseturniiri teises ringis alistas Kaia Kanepi (WTA 82.) 0:6, 6:0, 7:5 Elise Mertensi (WTA 17.).

Belglanna lubas avasetis endale ainsa nõrkusemomendi esimeses geimis, kus Kanepil oli kasutada kaks murdepalli. Neid tal aga ära kasutada ei õnnestunud ning initsiatiiv läks ülikindlalt Mertensile. Sett kestis vaid 23 minutit. Kogupunktides jäi eestlanna alla 11:27.

Kummalise matši teine vaatus oli aga võrreldes esimesega justkui äravahetatud. Täielikult mängu valitsenud Kanepi pani omakorda paremuse 6:0 maksma! Teine sett kestis vaid 22 minutit. Kogupunktides jäi Mertens alla koguni 8:24.

Siis läks lõpuks ka mänguks... Kanepi pääses küll murde toel 3:1 juhtima, kuid belglanna vastas sellele kolme järjestikuse geimivõiduga. Matši lõpp kujunes tõeliseks põnevusetenduseks. Mertensil oli 5:4 eduseisult kasutada matšpall, kuid seda ei õnnestunud realiseerida. 

Kanepi murdis seejärel vastase servi, hoidis väga pikaks veninud geimis oma pallingut, mis tähendas 7:5 seti ja kogu matši 2:1 võitu! 

Kui esimesed kaks setti kestsid napilt üle 20 minuti, siis otsustav ligi poolteist tundi!

"Üritasin palli rohkem mängus hoida, mitte kõike punktiks lüüa. Tean, et pean olema palju kannatlikum," sõnas Kanepi vahetult pärast matši WTA reporterile.

Kolmandas ringis läheb Kanepi vastamisi Danielle Rose Collins (WTA 34.) ja Aliona Bolsova Zadoinov (WTA 147.) paari võitjaga. 

823 000 USA dollari suuruse auhinnafondiga Charlestoni turniiril on esikümne mängijaid kohal kaks: kuues number Kiki Bertens ning kaheksas Sloane Stephens. Mõlemad on koha kolmandas ringis kindlustanud.