Andris Biedrinš (vasakul).Foto: EZRA SHAW
Korvpall
4. aprill 2019, 11:49

TOHOH! NBA superstaar avaldas austust Laura Kõrgemäe endisele armastusele

Maailma üks suuremaid korvpallikuulsusi Stephen Curry saabus teisipäevasele Golden State Warriorsi kohtumisele Denver Nuggetsi vastu kandes Andris Biedrinši särki. See oli Curry austusavaldus tol päeval 33. sünnipäeva tähistanud lätlasele.

Biedrinš tegi endale Euroopas nime 2000ndate alguses ning 2004. aasta draft’is hankis keskmängija 11. valikuna endale praegune hiid Golden State Warriors.

Tema NBA-karjääri segasid aga vigastused ning vaid ühel hooajal tegi Biedrinš kaasa põhihooaja igas kohtumises. Oma parimal hooajal tõi lätlane keskmiselt 11,9 punkti ja võttis 11,2 lauapalli, kuid tol hooajal jäi Warriors kindlalt play-off'i ukse taha.

Warriorsis pallis Biedrinš teiste hulgas ka koos Curryga. Viimane jõudis liigasse 2009. aastal, kui Warriors hankis ta NBA draft'is 7. valikuna. Ameeriklane on varemgi klubi endiste pallurite särki kandnud, näiteks on ta selga tõmmanud nii Baron Davise kui ka Stephen Jacksoni mänguürbid.

Kahel EMil Läti särki kandnud ja ka Eesti vastu pallinud Biedrinš vahetati kuus aastat tagasi Utah Jazz’i ning osaliselt tänu sellele tehingule õnnestus Warriorsil endale hankida Andre Iguodala, kes on klubi viimaste aastate edus mänginud väga suurt rolli. Jazz’is pääses Biedrinš väljakule vaid kuueks kohtumiseks ning 2014. aasta aprillis otsustas tiim 213 cm pikkusest pallurist loobuda. Jazz’ist lahkumisega sai Biedrinši, kes on suhtes olnud Eestis vastuolulise Laura Kõrgemäega, profikarjäär ka läbi.