Sebastien Ogier ja Julien Ingrassia Korsika rallil.Foto: AFP/Scanpix
WRC
4. aprill 2019, 19:52

Sebastien Ogier Korsika muredest: mõned aastad tagasi oleksin olnud väga endast väljas

Viiekordne autoralli maailmameister Sebastien Ogier andis väljaandele Motorsport.com intervjuu, kus vaatas veel kord tagasi Korsika rallile, kus ta oli oma Citroeniga püsti hädas.

Ogier ei suutnud Korsika asfaldil võita ainsatki kiiruskatset, kuid võttis Napoleon Bonaparte'i sünnisaarelt kaasa teise koha punktid, sest Elfyn Evans ja Ott Tänak pudenesid eest rehvipurunemise tõttu. 

"Kiiruse puudumine polnud see, mida eeldasime," lausus Ogier. "Jätkasime võitlust ja lõppkokkuvõttes võib tulemusega rahule jääda. Muidugi, mõned aastad tagasi oleksin olnud väga endast väljas, aga nüüd oskan vaadata suuremat pilti."

Ta lisas: "Auto oli alajuhitav ja kehva pidamisega. Nädalavahetusest sai tõsielu testisessioon. Katsetasime palju erinevaid seadeid, kuid sellest hoolimata ei saa öelda, et leidsime probleemidele lahenduse. Need kolm päeva olid auto tundma õppimise mõttes väga olulised."

Kusjuures nii Ogier kui ka Esapekka Lappi, keda vaevasid Korsikal samad mured, veetsid saarel neli testipäeva, kuid ei leidnud sama laiu teid kui ralli uutel kiiruskatsetel. Citroeni bossi Pierre Budari sõnutsi oli see üks põhjus, miks asjad ei sujunud.