Charles Leclerc.Foto: AFP/Scanpix
Vormel 1
4. aprill 2019, 21:42

Mercedese boss usub, et Ferrari talendis peitub potentsiaalne maailmameister

Mercedese vormelimeeskonna boss Toto Wolff usub, et 21aastasel Ferrari piloodil Charles Leclerc'il on potentsiaali tulla karjääri jooksul maailmameistriks, sest tal on selleks vastav iseloom.

Teist aastat F1-sarjas ja esimest aastat Ferraris kihutav Leclerc oli Bahreini GP-l lähedal karjääri esimesele etapivõidule, kuid kümme ringi enne ruudulippu avaldunud tehniline rike kukutas ta kolmandaks.

"Ta oli kiireim mees kiireimas masinas, kuid teda tabas motoorispordi julm pool. Ja see oli meie õnn," lausus Wolff, kelle hoolealused Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas said tänu sellele kaksikvõidu, väljaandele Autosport.

Mercedes vormelimeeskonna boss Toto Wolff. Foto: AFP/Scanpix

"Oleme koguaeg arvanud, et ta ohustab esikohti. Tal on suurepärane vormel ning oskused ja iseloom, et olla väga edukas. See on meile väljakutse, mida naudime. Olen kindel, et sama arvavad ka Valtteri ja Lewis. Tahame võidelda parimate pilootidega parimates masinates."

Wolff lisas, et see, kui rahulikult Leclerc Bahreini 3. kohta suhtus, on märk tugevast iseloomust.

"Kombinatsioon kiirusest ja võimest emotsioone kontrollida on suurepärane. Tean, et mitmed teised sõitjad, kelles peitub lõvi nagu temaski, oleks tollele 3. kohale reageerinud palju vastuolulisemalt ja vihasemalt. Charlesi puhul me midagi taolist ei näinud."