Fernando Alonso.Foto: AP/Scanpix
Auto-Moto uudised
5. aprill 2019, 18:35

TOHOH! Kahekordne F1 maailmameister Fernando Alonso mõtleb rallikarjäärile (1)

Kahekordne vormel 1 maailmameister Fernando Alonso otsib pidevalt uusi väljakutseid ja vihjas ka potentsiaalsele rallikarjäärile.

Märtsis testis hispaanlane Toyota Hiluxit, millega sõidetakse kuulsal Dakari rallil. Jaanuaris kirjutas ajaleht AS, et Alonso suhtles ka Toyota rallitiimi bossi Tommi Mäkineniga, teemaks olevat võimalik Yaris WRC testimine.

Möödunud nädalavahetusel Bahreinis andis ta kuulujuttudele veelgi hoogu juurde, sest tunnistas, et otsib „teistmoodi väljakutseid, mis ei ole seotud asfaldiga.“ Kas Alonso mõtles siinkohal Dakari rallit või WRC auto proovimist, jääb lahtiseks.

Meenutame, et tema vormelikolleeg Kimi Räikkönen kihutas aastatel 2009-2011 ralli maailmameistrivõistlustel ja jõudis 11 korda esikümnesse. Soomlase parim tulemus pärineb 2010. aasta Portugali rallilt, kus ta sai viienda koha.

„See poleks meie alal esmakordne ja ma otsin uusi väljakutseid. Ma ei sõida enda lõbuks. Teen seda, sest otsin raskusi ja väljakutseid, et saada paremaks sõitjaks,“ rääkis Alonso ajakirjale Autosport.

Ta lisas, et kuuleb pidevalt jutte, nagu oleks vormelikarjäärile järgnenud testimised lihtsad lõbusõidud, aga tegelikult võtab hispaanlane kõike väga tõsiselt. Miks? Eesmärk on lihtne: „Tahan saada maailma parimaks võidusõitjaks.“

37aastane legend jätkab karjääri seni, kuni avastab, et keegi suudab võrdsetes tingimustes teda võita. „Äkki ühel päeval hüppan tagasi vormel 1 rooli ja ehk ongi keegi sama autoga minust kiirem. Või hüppan mõnda teise autosse ja leian, et sama autoga ollakse minust paremad. Seni pole midagi sellist veel juhtunud. Seega jätkan sõitmist.“

Fernando Alonso (37)

  • 2005 ja 2006 aasta vormel 1 maailmameister
  • 32 vormel 1 etapivõitu
  • 3 etapivõitu FIA kestussõidu maailmameistrivõistlustel
  • Le Mans’i 24 tunni sõidu võitja
  • Daytona 24 tunni sõidu võitja