Mo Salah. Foto: PA / Scanpix
Jalgpall
6. aprill 2019, 10:21

Väravapõua ületanud Salah aitas Liverpooli taas liidriks

Liverpooli jalgpallimeeskond tõusis viis vooru enne hooaja lõppu taas ajutiselt liidrikohale. Reede õhtul toimunud vutilahingus oli biitlite sünnilinnaklubi 3:1 üle Southamptonist. 

Southampton oli see, kes kohtumist Shane Longi üheksanda minutit tabamusest juhtima läks, kuid veidi enne poolajapausi viigistas Naby Keita mänguseisu. 

Tiitliheitluseks hädavajalikult kolm võidupunkti kindlustas Punastele lõpuks nende ründetalisman Mo Salah, kes kümme minutit enne kohtumise lõppu nad juhtima viis. Kohtumise lõppseisu 3:1 kindlustas mängu 86. minutil Jordan Henderson. 

Ühtlasi lõpetas Salah niimoodi kuuemänguline väravapõua. Kui möödunud hooajal virutas egiptlane kõikide sarjade peale 44 väravat, siis tänavu on mehe arvele kogunenud "vaid" 21 tabamust.

Küll oli eilne tabamus mehe 50 liigavärav Liverpooli särgis. Tolle saavutuseni jõudmiseks läks egitplasel aega 69 mängu. Kiiremini on ühe klubi eest juubeliväravani jõudnud vaid Alan Shearer (66 mängu Blackburnis) ning Ruud van Nistelrooy (68 mängu Manchester Unitedis). 

Liverpoolil on nüüd koos 82 punkti, millega nad möödusid ajutiselt tiitlirivaal Manchester Cityst. Pep Guardiola juhendataval meeskonnal on koos 80 punkti, kuid ühtlasi on neil üks mäng vähem peetud. 

Standings provided by Sofascore LiveScore