Charles Leclerc.Foto: AFP/Scanpix
Vormel 1
6. aprill 2019, 10:58

Ferrari kommenteeris viimaks Leclerc'ilt võidu röövinud riket: me pole seda varem kohanud

21aastane Charles Leclerc' oli möödunud nädalavahetusel sõitmas oma elu esimese vormel-1 etapivõidu suunas, kuniks tema Ferrari mootori jõud rauges ning ta liidrikohalt tahapoole pudenema hakkas. 

Leclerc'i vormelil lakkas kümme ringi enne ruudulipu langemist töötamast üks silinder, mistõttu oli ta endast sunnitud mööda laskma nii Lewis Hamiltoni kui ka Valtteri Bottase. Poodiumi viimasele astmele jäi monacolane ainult seetõttu, et võistluse viimased ringid kulgeti mööda turvaauto taga, kus möödasõit on keelatud. 

Ferrari meeskond asus Leclerc'ilt võidu röövinud probleemi koheselt uurima ning nüüd avalikustas meeskond ka selle tulemused. Rike tekkis kohas, mida siiani peeti lollikindlaks. Nimelt esines probleem mootori sissepritsi süsteemis, kus tekkis lühis. 

"Me pole sellel detailil sellist riket mitte kunagi varem näinud," oli Ferrari lühike, ent kõnekas avaldus. 

Vormel-1 hooaeg jätkub Hiina GP-ga juba järgmisel nädalavahetusel, kus Leclerc'il tuleb rajale minna sama mootoriga. MM-sarja üldliider on praegu soomlane Valtteri Bottas 44 punktiga, Leclerc on parima Ferrari piloodina alles neljas (26).