BC Kalev/Cramo - OgreFoto: Martin Ahen
Korvpall
6. aprill 2019, 19:35

FOTOD | Pronksimatšist sai ikkagi asja: Kalev/Cramo peatreener saadeti riietusruumi, Kitsing tabas võidukolmese! (5)

Olybet Eesti-Läti Korvpalliliigas mängiti väljaloo esimene medal. Pronksimatšis alistas BC Kalev/Cramo 87:85 Ogre.  

Pärast eilset karmi poolfinaali võis karta, et Saku suurhall palju rahvast ei tule. Mõnisada inimest oli tee siiski saali leidnud, värvi lisasid Ogre, Ventspilsi ja Riia VEFi fännid, kes jõud ühendasid ning üheskoos omadele kaasa elasid.

Samuti võis eeldada, et järjekordne valus kaotus VEFile mõjub kalevlaste motivatsioonile – tuldi ju ikkagi esikoha järgi – , siis matš algas küllaltki hoogsalt. Rünnakul mängiti üsna ladusalt ning Ogre esimesed kaugvisked märki ei tabanud. Tasuks 14:5 algedu. 

Rütmi lõid sassi esimesed vahetused, lätlased vastasid 9:2 vahespurdiga ning mäng oligi sisuliselt tasa. Avaveerandi lõpuks säras tablool Kalevi 23:20 edu.

Mäng jätkus võtmes: üks ei taha, teine ei oska. Kui kalevlased poolkiireid jooksma ei saanud, langes ka tuju – positsioonirünnak teadupärast nende tugevam külg pole – ning tekkis närvilisus. Ogre näris mõnuga parketti, ühel rünnakul nopiti neli ründelauda, kuniks pall viimaks läbi rõnga toimetati. 

Suurem osa veerandajast kulges punkt-punkti heitluses, poolajapausiks oli Kalev 43:40 peal. Sotid oleks võinud vabalt ka teistpidi olla, kuid Ogre tabas vabaviskeid vaid 12st 6. Lätlastel jäi varu ka oma trumpässalt, kolmeseid sopsati kõigest 17st 4. 

Kalevlased alustasid teist poolaega lõbusalt, vähem kui viie minutiga põrutati 15 punkti, korraks kasvatati edu ka kümnele. Paraku oli kaitsemäng endiselt auklik kui Šveitsi juust ning Ogret veel korralikult siruli ei õnnestunud suruda.  

Mängu tõid ootamatult kirge aga hoopis teised tegelased kui pallurid ise. Alustuseks vilistasid kohtunikud Tanel Kurbasele teesklemise eest tehnilise vea, millega Kalevi peatreener Donaldas Kairys rahul polnud. Olukorra lõpetuseks määrati ka tiimi pingile tehniline viga. 

Kohe järgmisel rünnakul vilistasid kohtunikud äärmiselt kaheldava vea Maksim Salašile. Süttinud Kairys tormas platsile ja oli ilme järgi valmis kohtuniku ära sööma. Alustuseks tehniline, kuid see leedulast maha ei rahustanud. Õigusemõistjatel ei jäänud muud üle kui peatreener riietusruumi saata. 

BC Kalev/Cramo - Ogre Foto: Martin Ahen
BC Kalev/Cramo - Ogre Foto: Martin Ahen
BC Kalev/Cramo - Ogre Foto: Martin Ahen
BC Kalev/Cramo - Ogre Foto: Martin Ahen
BC Kalev/Cramo - Ogre Foto: Martin Ahen
BC Kalev/Cramo - Ogre Foto: Martin Ahen
BC Kalev/Cramo - Ogre Foto: Martin Ahen
BC Kalev/Cramo - Ogre Foto: Martin Ahen

Tasub ära märkida, et kõik kolm kohtuniku olid lätlased.

Kogu trall tõi seni üsna unisesse mängu selgelt ärevust, isegi uinuma kippunud Kalevi pink ärkas üles. Kolmanda veerandajaga midagi siiski ära ei otsustatud, visalt võidelnud Ogre püsis koduperemeestel sabas. Viimase neljandiku eel oli lätlaste kaotusseis 61:65.

Ootamatult suurde rolli sattunud kohtuniketrio püsis pildis ka otsustaval neljandikul. Alustuseks kostitati Kalevi mehi järjekordse tehnilisega, järgmisel rünnakul mindi sama teed Ogrega. Taustal jätkus lahing, kus Kalev hoidis ohje, kuid külalised püsisid pidevalt löögiulatuses.

Selgelt isukamalt tegutsenud Ogre ponnistused kandsid lõpuks vilja. 2.36 enne lõpuvilet tabati kolmene, mis nad esimest korda juhtima viis, 78:76. 

Pingelises lõpuheitluses tõmbas napilt pikema kõrre Ogre. Kolmepunktilisest kaotusseisust tabas kaugviske Rinalds Sirsninš, järgnevalt viis tema vabavise lätlased ühega ette. Aga see polnud sugugi kõik!

Kalevlaste rünnak jooksis pärast mõtteaega korralikult kokku, kuid viimasel hetkel leiti siiski Kristja Kitsing, kes 0,8 sekundit enne lõpuvilet kolmese tabas. Ogre enam korralikule viskele ei saanud! Tehtud!

Kalevi resultatiivseim oli 23 punkti toonud Chavaughn Lewis, Ogre poolt viskas Edgars Lasenbergs 19 silma.